Πλησιάζει η σειρά εμβολιασμού για τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα και για εκπαιδευτικούς

Πλησιάζει η σειρά εμβολιασμού για τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα και για εκπαιδευτικούς

Μαζί με τα άτομα 70-74 ετών θα εμβολιαστούν οι ομάδες με υποκείμενα νοσήματα, με τους εκπαιδευτικούς να προτάσσονται αμέσως μετά, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη σημερινή ενημέρωση.

Ο κ. Κικίλιας έδωσε απαντήσεις για την προτεραιοποίηση του εμβολιασμού και σημείωσε ότι η Εθνική Αρχή Εμβολιασμών έχει αποφασίσει μαζί με τα άτομα 70-74 ετών, άρα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, να ξεκινήσει ο εμβολιασμός ατόμων με υποκείμενα νοσήματα, κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά την αντιμετώπιση της COVID-19 γιατί αυτές οι ευπαθείς ομάδες κινδυνεύουν περισσότερο.

«Σε ότι αφορά τους εκπαιδευτικούς και αυτοί προτάσσονται αμέσως μετά με άλλη ηλικιακή κατηγορία και και για αυτούς υπάρχει ειδική μέριμνα σε όλα τα επίπεδα. H εκπαίδευση όλων των βαθμίδων είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ας σημειωθεί ότι έχουμε μπει στη 2η φάση των εμβολιασμών, καθώς ήδη έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου τους τα περισσότερα άτομα άνω των 85 ετών. Θυμίζουμε ότι από τις 29 Γενάρη θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ατόμων 80-84 ετών.

Αναλυτικά το πλάνο για τις 3 φάσεις εμβολιασμού



via Ειδήσεις https://ift.tt/3chxNS0
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη