Ερχεται το Εξοικονομώ Αυτονομώ για νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα

Ερχεται το Εξοικονομώ Αυτονομώ για νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα

Πρόγραμμα Εξοικονομώ Αυτονομώ με ειδική ενότητα για νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα προωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021 το Υπουργείο Ενέργεια και Περιβάλλοντος, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Το Υπουργείο επεξεργάζεται επίσης λύσεις για τα προβλήματα που προέκυψαν στο τρέχον «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», έτσι ώστε ολοένα και περισσότεροι πολίτες να αναβαθμίσουν τις κατοικίες τους.

Σκοπός του ΥΠΕΝ σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι να παραμείνει ανοιχτή η γκάμα των δικαιούχων, να προστεθούν ιδιοκτήτες που βρίσκονται σε μικρότερη οικονομική κλίμακα, αλλά και να διατηρηθούν οι επιπλέον παρεμβάσεις που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά πέρσι.

Για τον ανασχεδιασμό του προγράμματος πρόκειται να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, αλλά και οι παρατηρήσεις τεχνικών, επιστημονικών φορέων και παραγόντων της αγοράς, όπως επίσης και μεμονωμένων πολιτών.

Στόχος σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου είναι το νέο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» να θωρακιστεί από λάθη του παρελθόντος και να καλύψει παράλληλα τις σύγχρονες απαιτήσεις, δεδομένου ότι προορίζεται να αποτελέσει το πρώτο της σειράς ετήσιων προγραμμάτων της περιόδου 2021-30 για την ανακαίνιση συνολικά 600.000 κατοικιών, με χρηματοδότηση 3 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όσον αφορά τα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος, αν και η αρχική σκέψη ήταν να εξειδικευτούν τα μέτρα για την ενεργειακή αναβάθμιση σε ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά σε ξεχωριστό πρόγραμμα, τελικά θα περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις αυτές μέσα στο γενικότερο.

Οι επιμέρους λεπτομέρειες, όπως το ύψος των εισοδημάτων, αναμένεται να αποφασιστούν αφού ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα και ληφθούν υπόψη τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν.

Το τελευταίο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» βρίσκεται σε εξέλιξη και οι ιδιοκτήτες σε Θράκη, Μακεδονία και Θεσσαλία βρίσκονται σε ετοιμότητα για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά, όπως και όσοι επιθυμούν να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις πολυκατοικίες όπου διαμένουν.

Με πρόσφατη απόφαση του ΥΠΕΝ δίνεται η δυνατότητα και το χρονικό περιθώριο οι αιτήσεις για πολυκατοικίες (τύπου Α) να κατατίθενται σε πρώτη φάση χωρίς τον ΑΦΜ ή τραπεζικό λογαριασμό και να προστίθεται σε δεύτερο χρόνο (περί τον ενάμιση μήνα μετά).



via Ειδήσεις https://ift.tt/368YzIy
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη