Καθηγητής Καρδιολογίας: Μην παίρνετε προληπτικά κολχικίνη

pexels

Προειδοποίηση στους πολίτες να μην λαμβάνουν προληπτικά κολχικίνη για τον κορωνοϊό, απηύθυνε ο καθηγητής Καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής χαρακτήρισε εξαιρετικά ευνοϊκά και πρωτοφανή τα αποτελέσματα της καναδικής μελέτης για τη χρήση του εν λόγω φαρμάκου σε όσους έχουν νοσήσει από Covid-19, καθώς προκύπτει 44% μείωση θνητότητας, 25% μείωση του ποσοστού εισαγωγής στα νοσοκομεία ενώ μεγάλο είναι και το ποσοστό αποφυγής της διασωλήνωσης.

Ο κ. Στεφανάδης τόνισε ότι πρόκειται για ένα φάρμακο 100 και πλέον ετών, σχετικά «αθώο» που χρησιμοποιείται σε πάρα πολλές φλεγμονώδεις καταστάσεις.

Περιέγραψε επίσης ότι πρόκειται για ελληνική ιδέα που ξεκίνησε με τον καθηγητή κ. Δευτεραίο και επιβλέποντα τον ίδιο και οργανώθηκε μια μεγάλη ομάδα με πάρα πολλούς ερευνητές και με συμμετοχή 26 νοσοκομείων σε όλη τη χώρα.

Τόνισε ότι η κολχικίνη πρέπει να χορηγείται σε όλους τους νοσούντες με κορωνοϊό άνω των 60 εκτός αν υπάρχει κάποια από τις ελάχιστες αντενδείξεις. Η θεραπεία ξεκινά με πιο αυξημένη δόση τις πρώτες τρεις ημέρες και μια μικρή δόση των 05, ml για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Για τους ασθενείς κάτω των 60 χορηγείται μόνον εάν υπάρχει νόσημα που επιβαρύνει την υγεία τους, όπως διαβήτης, παχυσαρκία ή καρδιακή νόσος.



via Ειδήσεις https://ift.tt/36b2m8h
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη