H απάντηση της Βρετανίας για τα εμβόλια της AstraZenca μετά τα αιτήματα της Ε.Ε.

H απάντηση της Βρετανίας για τα εμβόλια της AstraZenca μετά τα αιτήματα της Ε.Ε.

Η Βρετανία δήλωσε την Πέμπτη ότι πρέπει να λάβει όλα τα εμβόλια COVID-19 που είχε παραγγείλει και πληρώσει. Θυμίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ζητήσει από την AstraZeneca να τηρήσει τις υποσχέσεις παραδόσεις εμβολίων προς τα κράτη μέλη της, χρησιμοποιώντας ακόμα και τις δόσεις που παράγονται στη Βρετανία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θέλει σε καμία περίπτωση να πάει πίσω το πρόγραμμα εμβολιασμού της για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολύ πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και τη Βρετανία για τη διάθεση εμβολίου.

Η AstraZeneca, η οποία εδρεύει στο Cambridge της Αγγλίας, προσφέρθηκε να παραδώσει ορισμένες παραδόσεις του εμβολίου της στην ΕΕ.

Η Βρετανία δε θέλει να χάσει τις δόσεις που της αναλογούν

«Νομίζω ότι πρέπει να διασφαλίσουμε ότι παραδίδεται η προμήθεια εμβολίων που έχει αγοραστεί για εκείνους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η προτεραιότητά μας πρέπει να είναι να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι στη χώρα μας που είναι ευάλωτοι και που έχουμε στοχεύσει για εμβολιασμό, λαμβάνουν τα εμβόλια», δήλωσε ο υπουργός για το γραφείο του υπουργικού συμβουλίου Michael Gove στο LBC Radio.

Ερωτηθείς επανειλημμένα από το BBC εάν η βρετανική κυβέρνηση θα εμπόδιζε την AstraZeneca να μεταφέρει βασικές προμήθειες εμβολίων από τη Βρετανία στην ΕΕ, ο Gove είπε ότι το σημαντικό είναι η Βρετανία να λάβει τις παραγγελίες της όπως είχε προγραμματιστεί και εγκαίρως.

Η στάση της Βρετανίας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση



via Ειδήσεις https://ift.tt/3iUUHjl
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη