Αποτελεσματικό κατά των μεταλλάξεων Βρετανίας και Νότιας Αφρικής το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

Αποτελεσματικό κατά των μεταλλάξεων Βρετανίας και Νότιας Αφρικής το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

Αποτελεσματικό κατά των μεταλλάξεων της Βρετανίας και της Νότιας Αφρικής είναι το εμβόλιο της Pfizer/ BioNTech, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρείων.

Σε κοινή τους δήλωση, οι δύο εταιρείες εκτιμούν ότι οι «μικρές διαφορές που εντοπίστηκαν σε δοκιμές που συγκρίνουν τον αρχικό ιό και τις πρόσφατες μεταλλάξεις είναι απίθανο να οδηγήσουν σε σημαντική μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου».

Το εμβόλιο φάνηκε να χάνει ένα πολύ μικρό ποσοστό της ανθεκτικότητάς του απέναντι στις μεταλλάξεις, όπως προκύπτει από εργαστηριακή έρευνα που έγινε από τη Pfizer και το πανεπιστήμιο του Τέξας. Σύμφωνα με το Reuters, η έρευνα έγινε με δείγματα αίματος από ανθρώπους που είχαν κάνει το εμβόλιο.

Τα ευρήματα είναι περιορισμένα γιατί δεν εξετάζουν το σύνολο των μεταλλάξεων που βρέθηκαν στο στέλεχος της Νότιας Αφρικής. Αυτά τα ευρήματα δεν δείχνουν πως είναι απαραίτητο ένα νέο εμβόλιο για τα νέα στελέχη, όμως οι Pfizer και Biontech είναι έτοιμες να απαντήσουν αν κάτι νέο προκύψει, σύμφωνα με τις δύο εταιρείες.

Εξάλλου, τη Δευτέρα και η Moderna Inc ανακοίνωσε πως το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού είναι αποτελεσματικό και ενάντια στις μεταλλάξεις του ιού που εντοπίστηκαν σε Ηνωμένο Βασίλειο και Νότια Αφρική.

Η εταιρεία σημείωσε πως το εμβόλιό της κατά της Covid-19 παρήγαγε αντισώματα που εξουδετερώνουν τον ιό στις εργαστηριακές δοκιμές εναντίον των νέων στελεχών του κορονοϊού που ταυτοποιήθηκαν πρώτα στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική.

Δύο δόσεις του εμβολίου της Moderna κατά της Covid-19 αναμένεται ότι θα προστατεύουν από τα στελέχη του ιού που έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η Moderna ανακοίνωσε ότι θα δοκιμάσει ένα ενισχυτικό του εμβολίου κατά της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής σε προκλινικές δοκιμές για να διαπιστώσει αν έτσι θα είναι περισσότερο αποτελεσματικό για την ενίσχυση των αντισωμάτων κατά της παραλλαγής αυτής και άλλων μελλοντικών παραλλαγών.

Παρά το ότι όλοι οι ιοί μεταλλάσσονται συνεχώς, οι επιστήμονες ανησυχούν για τις μεταλλάξεις που ανακαλύφθηκαν σε Βρετανία και Νότια Αφρική επειδή πιστεύουν ότι είναι ικανές να αλλάξουν σημαντικές λειτουργίες του ιού.



via Ειδήσεις https://ift.tt/39q7IOZ
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη