«Iστορίης ἀπόδεξις»: Μια ψηφιακή έκθεση για τα 2.500 χρόνια από τις Θερμοπύλες και τη Σαλαμίνα

Η αρθρωτή ψηφιακή έκθεση «ἱστορίης ἀπόδεξις» δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με αφορμή τα 2.500 χρόνια από την επέτειο δύο ιστορικών μαχών του 480 π.Χ. που συμπληρώθηκαν το 2020: της Μάχης των Θερμοπυλών και της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας.

Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από τις πηγές, τους ιστορικούς συγγραφείς, που έζησαν τα ίδια τα γεγονότα ή έζησαν τον απόηχο τους, ενώ η επίδρασή τους καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας ακόμη και σήμερα. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://2500years.culture.gov.gr ο ψηφιακός επισκέπτης περιηγείται απολαμβάνοντας τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιακή πλατφόρμα (κείμενα, φωτογραφίες, animation, χρονολόγιο, αφήγηση [ελλ/αγγλ], πηγές, συνδέσεις κ.α.), ενώ στο link https://youtu.be/krHaN8zFbMU οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση της ψηφιακής έκθεσης από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Αναστασία Λαζαρίδου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας PostScriptum Κώστα Κωνσταντινίδη.

www.cnn.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη