Το βιβλίο που παρουσίασε το kaliterilamia.gr “Οι αναμνήσεις της Ειμαρμένης” απέσπασε το βραβείο για το Καλύτερο Ελληνικό Βιβλίο Επιστημονικής Φαντασίας

“Οι αναμνήσεις της Ειμαρμένης” του Μιχάλη Ναυπλιώτη των εκδόσεων ΔΙΑΠΛΑΣΗ συμμετείχαν στα Βραβεία Έβερλι - Ελληνικά Βραβεία του Φανταστικού στις κατηγορίες «Καλύτερο βιβλίο επιστημονικής φαντασίας» και «Καλύτερο εξώφυλλο επιστημονικής φαντασίας»

Οι νικητές ανακοινώθηκαν στο Fantasy Festival https://fantasyfestival.gr/ που πραγματοποιήθηκε στις 3-4 Οκτωβρίου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στην οδό Μασσαλίας 22 στην Αθήνα.

Το βιβλίο του Μιχάλη Ναυπλιώτη “Οι αναμνήσεις της Ειμαρμένης” απέσπασε στα Everlies τα εξής βραβεία:

1ο Βραβείο - Καλύτερο Βιβλίο Επιστημονικής Φαντασίας 2019 - Έλληνα Συγγραφέα

2ο Βραβείο - Kαλύτερο Eξώφυλλο 2019 - Ελληνικό βιβλίο ή Συλλογή 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ – ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ “ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ 2019”

Το μήνυμα του Μιχάλη Ναυπλιώτη:

Ευχαριστώ θερμά τους αναγνώστες που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία και συγχαρητήρια σε όλους τους συγγραφείς και τους εκδοτικούς οίκους που στηρίζουν τη Λογοτεχνία του Φανταστικού. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Στέφανο Σαργιώτη για τα εκπληκτικά σχέδια που κοσμούν το βιβλίο, τις εκδόσεις Διάπλαση για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και πολλούς ακόμη φίλους για τις παρατηρήσεις και τη συμπαράστασή τους κατά τη διάρκεια της συγγραφής. Αναφέρονται όλοι αναλυτικά στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου και τους ευγνωμονώ. Πολλά συγχαρητήρια, βέβαια, στους διοργανωτές του Fantasy Festival, που δεν το έβαλαν κάτω και σε καιρούς πανδημίας έφεραν σε πέρας αυτή την απαιτητική εκδήλωση, χωρίς να χάσει καθόλου από το άρωμα φαντασίας που την περιβάλει.

Επιχείρησα να γράψω ένα βιβλίο για την οντολογία του Κόσμου και την ανθρώπινη φύση.  Οτιδήποτε παρατηρούμε, είναι εμποτισμένο από δικές μας προκαταλήψεις, υποκειμενικές ερμηνείες, μεροληπτικές πεποιθήσεις, φαντασιακούς συμβολισμούς, λογικά σφάλματα και ξεγελάσματα των αισθήσεων. Κάνω μια απόπειρα να αφαιρέσω όλο αυτό το μακιγιάζ και να δω, όσο μπορώ, τον Κόσμο όπως πραγματικά είναι. Αυτό μου δημιουργεί αισθήματα δέους, θαυμασμού και φόβου. Προσπαθώ να γράψω για αυτά.

«Οι αναμνήσεις της Ειμαρμένης» πραγματεύονται τα νέου τύπου προβλήματα και αδιέξοδα με τα οποία θα έρθει αντιμέτωπη η ανθρωπότητα σε λίγες δεκαετίες, τα οποία με τη σειρά τους θα ξυπνήσουν όλα τα υπαρξιακά ερωτήματα για το ποιοι είμαστε και τι θα απογίνουμε. Επομένως είχα στα χέρια μου δύο λίστες: μία με καινοφανή και επείγοντα διλήμματα και μία δεύτερη με θεμελιώδη και άχρονα ερωτήματα. Για όλα αυτά καλούνται να πάρουν θέση οι πρωταγωνιστές της ιστορίας.

Η επιστημονική επανάσταση, από την Αναγέννηση και μετά, είχε σαν κύριο στόχο να γκρεμίσει μύθους αντικαθιστώντας τους με γεγονότα. Σήμερα, με την αλματώδη ανάπτυξη της βιοτεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης, έχουμε μπει στον πειρασμό να αντιστρέψουμε τους όρους του παιχνιδιού, να αναπλάσουμε τα γεγονότα ώστε να μοιάζουν στους αγαπημένους μας μύθους. Πρόκειται για σημείο καμπής, ένα στοίχημα ουτοπίας-δυστοπίας. Το βιβλίο έχει σαν κύριο στόχο να επισημάνει τους κινδύνους καθώς οδεύουμε αναπόδραστα στην ώρα των μεγάλων αποφάσεων.

Μιχάλης Ναυπλιώτης - Οι αναμνήσεις της Ειμαρμένης

Μια φανταστική ιστορία για ένα μέλλον που θα μπορούσε να είναι η κοντινή μας πραγματικότητα, ένα μυθιστόρημα με πρωτότυπη γραφή και εξαιρετική πλοκή, ενορχηστρωμένο με εκπληκτική μαεστρία. Τα σχέδια του Στέφανου Σαργιώτη και τα αντικείμενα που «συλλέγονται» και στη συνέχεια «καταναλώνονται» δημιουργούν μια αίσθηση video game που εντείνει το ενδιαφέρον του αναγνώστη για τη συνέχεια και την κορύφωση της αφήγησης.

Περίληψη βιβλίου
«Στο βιβλίο αυτό δεν θα διαβάσετε προσωπικές μου απόψεις για τα γεγονότα του 2127. Παραθέτω αναλλοίωτο πρωτογενές υλικό προερχόμενο από επιλεγμένες καταγραφές μου, με χρονολογική σειρά.

Ονομάζομαι Κένεθ Μακγκρέγκορ και ήμουν μέχρι πρότινος υπουργός Πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Αυτοκρατορίας. Αυτό είναι το βιβλίο μου».

Ένα βιβλίο που καταφτάνει από ένα μέλλον στο οποίο η Αμερική έχει καταστραφεί και η Ευρωπαϊκή Αυτοκρατορία κυβερνάται από τον Ηγεμόνα, απολύτως θωρακισμένη απέναντι στη Ρωσική Ομοσπονδία και το Ισλαμικό Κράτος. Όμως οι εντάσεις στο εσωτερικό της και οι ραδιουργίες των «εκλεκτών» δεν είναι τίποτα μπροστά στην κλιμάκωση που θα οδηγήσει στην αποκάλυψη ενός μυστικού που απειλεί την ίδια την ύπαρξη του ανθρώπινου πολιτισμού.


Εκδόσεις Διάπλαση

Σελίδες: 504

Σχήμα: 17x24

https://www.diaplasibooks.gr/oi-anamnhseis-tis-eimarmenhs/

Εικόνες του βιβλίου: https://www.facebook.com/anamniseis.book/

Σχετικά με τον συγγραφέα:

Ο Μιχάλης Ναυπλιώτης γεννήθηκε το 1971. Έχει σπουδάσει Φυσική και κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους στη Φιλοσοφία, το Περιβάλλον και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Το 1999 ίδρυσε ένα από τα πρώτα e-shops στην Ελλάδα και το 2003 εταιρεία Game Development, µε διεθνή παρουσία, η οποία απέσπασε πολλά βραβεία καινοτομίας. Ο ίδιος έχει τιμηθεί ως «Νέος Επιχειρηματίας της χρονιάς» στα βραβεία Κούρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας. Δραστηριοποιείται εθελοντικά ως μέντορας σε θερμοκοιτίδες νεοφυών επιχειρήσεων. Έχει εργαστεί ως ερευνητής σε πανεπιστήμια, συντάκτης περιοδικού και εκπαιδευτής σε ιδιωτικά σχολεία και στο ΕΚΔΔ. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

Φορέας ιστορίας και πολιτισμού
Από το Blogger.