Σεισμός στη Ναύπακτο: Έντρομοι οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους (vid)

Σεισμός στη Ναύπακτο: Έντρομοι οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους (vid)

Στους δρόμους βγήκαν οι κάτοικοι της Ναυπάκτου και της Δωρίδας Φωκίδας μετά τους απανωτούς σεισμούς που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης, ενώ καταγράφηκαν και υλικές ζημιές.

Ο πρώτος, από τους συνολικά τρεις ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν ανοιχτά του Αιγίου, ήταν μεγέθους 5,1 Ρίχτερ – σύμφωνα με τη μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου – έγινε αισθητός στις 00:09, είχε επίκεντρο περιοχή 16 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Αιγίου και είχε εστιακό βάθος 4 χιλιόμετρα.

Είκοσι λεπτά αργότερα, στις 00:29 σημειώθηκε σεισμός της τάξης των 4,6 Ρίχτερ, σύμφωνα με το ίδιο Ινστιτούτο, που είχε εστιακό βάθος 2 χιλιόμετρα και επίκεντρο περιοχή 14 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Αιγίου.

Στις 00:56 σημειώθηκε ακόμη μία σεισμική δόνηση, 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 15 χιλιόμετρα μακριά από την ίδια περιοχή. Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Σε συνέχεια αυτών υπήρξαν κι άλλες μικρότερες δονήσεις, που προκάλεσαν ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Υλικές ζημιές

Παράλληλα, καταγράφονται και ορισμένες υλικές ζημιές από τις δονήσεις.

Σύμφωνα με το nafpaktianews.gr, έπεσε μία μάντρα στο Μοναστηράκι Δωρίδας, ενώ οχήματα της Πυροσβεστικής βγήκαν στους δρόμους ώστε να εντοπίσουν κι άλλο τυχόν προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας πηγής, σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση στην Εθνική Οδό Ναυπάκτου – Ιτέας, κοντά στην περιοχή του Μαραθιά, χωρίς πάντως να κλείσει ο δρόμος.

Στους δρόμους οι πολίτες

Αρκετοί ήταν οι πολίτες που βγήκαν στους δρόμους, ανάστατοι από τις ισχυρές δονήσεις.

«Βγήκαμε αναγκαστικά έξω πολλοί. Έχει κάνει 2-3 σεισμούς και ακόμη και τώρα γίνονται σεισμοί και με βουητό» σημείωσε στο τοπικό μέσο κάτοικος του Μοναστηρακίου Φωκίδος.

Ο ίδιος εκτίμησε πως έχουν σίγουρα γίνει ζημιές από τους σεισμούς και συμπλήρωσε πως βγήκαν στο δρόμο «κάτοικοι απ' όλα τα σπίτια».

«Θυμηθήκαμε τον μεγάλο σεισμό του 2009. Πολύ δυνατός ο σεισμός».



via Ειδήσεις https://ift.tt/3nFzlrc
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη