Υπουργείο Υγείας: Πάνω από 1.300 οι κλίνες ΜΕΘ, «αριθμός ρεκόρ στις προσλήψεις»

Υπουργείο Υγείας: Πάνω από 1.300 οι κλίνες ΜΕΘ, «αριθμός ρεκόρ στις προσλήψεις»

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Β. Κικίλια έχουν γίνει 9.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού εν μέσω πανδημίας αυτούς τους τελευταίους μήνες, «αριθμός ρεκόρ για το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Στην ενίσχυση του ΕΣΥ εν μέσω της πανδημίας αναφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας από το βήμα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ειδικότερα, μίλησε για τις ΜΕΘ, τις προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και στην αύξηση των τεστ διάγνωσης του κορονοϊού.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις κλίνες ΜΕΘ, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, η κυβέρνηση παρέλαβε 565 κλίνες και έχουν φτάσει στις 1.303, ενώ συνεχίζεται η ενίσχυση τους. Ειδικότερα, οι 667 είναι Covid, οι 636 είναι non-Covid.

«Έχουμε υπερδιπλασιάσει ήδη τις κλίνες εντός πανδημίας και έχουμε μηδέν αναμονές σε κλίνες ΜΕΘ εντός πανδημίας. Τέτοια εποχή θυμίζω, διαχρονικά, είχαμε 30-35 αναμονές για κλίνη εντατικής θεραπείας χωρίς πανδημία, για τον απλό ιό της γρίπης», σημείωσε.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως υπάρχει και συνέχεια, αφού με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» θα προστεθούν άλλες 120 κλίνες ΜΕΘ από τις 174 που έχει συνολικά δωρίσει, οι περισσότερες τις επόμενες ημέρες. Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στην ταχύτητα υλοποίησης των κλινών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», δωρεά της Βουλής των Ελλήνων.

Ακόμη, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στη διασφάλιση του απαραίτητου εξοπλισμού, του προσωπικού και της εκπαίδευσής του για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Σημείωσε, δε, πως μεγάλη ποσότητα εξοπλισμού, κυρίως μηχανήματα για ΜΕΘ, προσφέρθηκαν από δωρητές που θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Οι δωρεές αυτές αφορούσαν μηχανήματα, αναλώσιμα, υγειονομικό υλικό και χρήματα». Αναφέρθηκε ακόμα στην οργάνωση, σε συνθήκες «πολέμου», μίας πρωτοφανούς εφοδιαστικής αλυσίδας, ώστε να εξασφαλιστούν τα αναγκαία μέσα ατομικής προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό.

Ηλεκτρονική εφαρμογή καθημερινά ενημερώνεται για αποθέματα από τα Νοσοκομεία και τις ΥΠΕ, σε κεντρικά logistics, έτσι ώστε να υπάρχει στρατηγικό απόθεμα και καλύτερος προγραμματισμός.

Διαβάστε για Προσλήψεις, Τεστ, ΚΟΜΥ και ΕΚΑΒ



via Ειδήσεις https://ift.tt/36FvfcL
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη