1932: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός σε φιλικό υπέρ της ενίσχυσης των σεισμοπαθών της Χαλκιδικής

Στις 26 Σεπτεμβρίου του 1932, η Χαλκιδική χτυπήθηκε από σεισμό μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η Ιερισσός καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς καθώς 83 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ 650 σπίτια γρεμίστηκαν. Οι "αιώνιοι" ενώθηκαν κι αποφάσισαν να δράσουν.



Με κοινή τους απόφαση διοργάνωσαν φιλικό αγώνα με τις εισπράξεις να διατίθενται αποκλειστικά για την ενίσχυση των σεισμοπαθών της Χαλκιδικής. Που ακόμα κι ένα μήνα μετά (βλέπετε στη φωτογραφία ότι ο αγώνας έγινε στις 26 Οκτωβρίου) είχαν πάρα πολλά προβλήματα. Αξίζει να σας πούμε ότι η μετασεισμική δραστηριότητα εξακολούθησε μέχρι τον Ιανουάριο του 1933 με... 61 δονήσεις!



Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός αποφάσισαν να βοηθήσουν με όσες δυνάμεις διέθεταν την κατάσταση και κάπως έτσι διοργανώθηκε η φιλική αναμέτρηση στο γήπεδο των "πράσινων".

Η τιμή των εισιτηρίων ορίστηκε σε 10-20 και 30 δραχμές. Και θα έμπαιναν όλοι, ακόμα και οι δημοσιογράφοι, με εισιτήριο. Ο σκοπός του αγώνα ήταν ιερός άλλωστε.

Τελικά συγκεντρώθηκαν 60 χιλιάδες δραχμές... Στους σεισμοπαθείς έφτασαν τα μισά αφού η ΕΠΟ κράτησε 12 χιλιάδες, ο Παναθηναϊκός άλλα τόσα ως ποσοστά του γηπέδου ενώ τα έξοδα αγώνα έφτασαν στις 6 χιλιάδες δραχμές! 

Οι "πράσινοι" τόνισαν ότι τα ποσοστά του γηπέδου έχουν εκχωρηθεί σε τρίτους.

Οι εφημερίδες έκαναν λόγο για πολύ χαμηλή τιμή εισιτηρίου καθώς προσέλευση κόσμου υπήρξε και μάλιστα μεγάλη.

Ακολουθήστε μας στo Facebook




from ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ https://ift.tt/3oQlH55
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη