Πέθανε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Κρίστοφερ Πλάμερ

Πέθανε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Κρίστοφερ Πλάμερ

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο έχει σκορπίσει η είδηση πως έφυγε σε ηλικία 91 ετών ο Κρίστοφερ Πλάμερ, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός που μεσουράνησε στον κινηματογράφο επί δεκαετίες.

Σε ηλικία 91 ετών έφυγε από το ζωή ο διάσημος ηθοποιός Κρίστοφερ Πλάμερ. Ο ηθοποιός είχε βραβευτεί πολλές φορές με Όσκαρ. Ο ηθοποιός πέθανε στο σπίτι του στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, όπως γνωστοποίησε η Ελέιν Τέιλορ, επί 53 χρόνια σύζυγός του.

Η καριέρα του μετρά εφτά δεκαετίες και περιλαμβάνει σπουδαίους ρόλους. Έκανε το ντεμπούτο του το 1957 στην ταινία Stage Struck και έλαβε παγκόσμια αναγνωρισιμότητα το 1965 για τη συμμετοχή του στο βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας μιούζικαλ του Ρόμπερτ Γουάιζ Η Μελωδία της Ευτυχίας (The Sound of Music)[3] κι έπειτα ακολούθησαν οι ταινίες Έρωτες Που Σβήνουν την Αυγή (Inside Daisy Clover, 1965), Η Νύχτα των Στρατηγών (Night of the Generals, 1967, Έρβιν Ρόμελ) και Ο Άνθρωπος Που θα Γινόταν Βασιλιάς (The Man Who Would Be King, 1975). Τη δεκαετία του '70 συμμετείχε στη σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ (Jesus of Nazareth) στο ρόλο του Ηρώδη Αντύπα και κατά τη δεκαετία του '80 συμμετείχε στην επιτυχημένη σειρά Τα Πουλιά Πεθαίνουν Τραγουδώντας. Τη δεκαετία του '90 συμμετείχε στις ταινίες Μάλκολμ Χ (Malcolm X, 1992), Οι Δώδεκα Πίθηκοι (Twelve Monkeys, 1995) και The Insider, 1999.

Με πληροφορίες από wikipedia

Περισσότερα σε λίγο...



via Ειδήσεις https://ift.tt/3oUniGU
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη