Απαγόρευση κυκλοφορίας: Οι τρεις ταχύτητες με τα ωράρια που θα ισχύουν

intime

Σε πιο σκληρή απαγόρευση κυκλοφορίας προχώρησε η Κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να βάλει «φρένο» στην εξάπλωση του κορονοϊού. Ιδιαιτερότητες έχουν η Αττική, η Θεσσαλονίκη και οι περιοχές με αυστηρό lockdown σε «βαθύ κόκκινο».

Από Σάββατο το πρωί στις 06:00 που θα ισχύσουν τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας με την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τις περιοχές με αυστηρό lockdown να έχουν ιδιαίτερα μέτρα.

Ενώ στις περιοχές με σκληρό lockdown ισχύει απαγόρευση μετά τις 18.00, στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική θα ισχύει για τα Σαββατοκύριακα.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική τα Σαββατοκύριακα θα είναι κλειστά όλα τα καταστήματα εκτός από σούπερ μάρκετ φαρμακεία, φούρνους και βενζινάδικα.

Σούπερ μάρκετ και φούρνοι αλλά και όλα τα καταστήματα τροφίμων θα είναι ανοικτά έως τις 17:00 τα Σαββατοκύριακα.

Σχετικά με τις περιοχές που βρίσκοντα στο «βαθύ κόκκινο» και πιό συγκεκριμένα σε πιο επικίνδυνη κατάσταση από τις κόκκινες αφορά την Πάτρα, τον Άγιο Νικόλαο, τη Χαλκίδα, τη Θήρα και τη Μύκονο. Σε αυτές τις περιοχές θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00μ.μ όπως ενημέρωσε ο κύριος Χαρδαλιάς.

Σημειώνεται ότι τα Δημοτικά Σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν στους Δήμους Μυκόνου και Θήρας μόνο, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά. Ενώ οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας, για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία) και ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Συγκεκριμένα στα τρία επίπεδα μέχρι στιγμής οι απαγορεύσεις είναι:

-«κίτρινο» : Απαγορεύεται η κυκλοφορία μετά τις 21.00 και έως τις 5.00π.μ

-«κόκκινο»:  Απαγορεύεται η κυκλοφορία μετά τις 18.00 και έως τις 5.00π.μ (εξαιρέσεις είναι η Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική όπως αναφέρθηκε παραπάνω)

-«βαθύ κόκκινο»: Απαγορεύεται η κυκλοφορία μετά τις 18.00 και έως τις 5.00π.μvia Ειδήσεις https://ift.tt/2YOPvo6
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.