Έκκληση ασθενών με πνευμονική υπέρταση να μπουν σε σειρά προτεραιότητας για το εμβόλιο

Έκκληση ασθενών με πνευμονική υπέρταση να μπουν σε σειρά προτεραιότητας για το εμβόλιο

Το φόβο και την αγωνία τους εξέφρασαν οι ασθενείς με τη σπάνια νόσο της πνευμονικής υπέρτασης με επιστολή τους στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υγείας, μετά τη μη αναφορά της πάθησης τους στην προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό έναντι της νόσου COVID-19.

Ειδικότερα, χθες (15/2), η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ανέφερε τις ομάδες πληθυσμού που θα λάβουν σειρά για το εμβόλιο το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Προς μεγάλη μας έκπληξη για άλλη μια φορά δεν ακούσαμε τη Δευτέρα κατά την τακτική ενημέρωση για τον εμβολιασμό, να γίνεται ρητή αναφορά στη νόσο της πνευμονικής υπέρτασης από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κυρία Μαρία Θεοδωρίδου» ανέφεραν στην επιστολή τους.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι η πρώτη κατηγορία ασθενών που θα εμβολιαστεί με πάθηση που συνιστά πολύ υψηλό κίνδυνο νόσησης από τον κορoνοϊό, αμέσως μετά τους ανθρώπους ηλικίας 75-79 χρόνων, είναι τα άτομα με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου και μάλιστα όσων έχουν σοβαρά χρόνια προβλήματα του αναπνευστικού.

Και για τη φάση β' για τις υπόλοιπες σοβαρές παθήσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Υγείας αναλυτικά και αφορούν άτομα 18-59 ετών.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3arK6Kg
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη