Μπιλ Γκέιτς: Οι θεωρίες συνωμοσίας μπορεί να οδηγήσουν σε θανάτους

gatesnotes

Ο γνωστός επιχειρηματίας Μπιλ Γκέιτς, εκφράζει τις ανησυχίες του για τις θεωρίες συνωμοσίας που διαδίδονται στο διαδίκτυο. Καθώς τα συστήματα υγείας δέχονται τεράστιες πιέσεις, ο επιχειρηματίας πιστεύει πως θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά στη δημόσια υγεία.

Tην ανησυχία του για τις θεωρίες συνωμοσίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας εξέφρασε ο Μπιλ Γκέιτς σε συνέντευξή του στο Playbook του Politico.

«Aνησυχώ για τις θεωρίες συνωμοσίας που διαδίδονται στο διαδίκτυο και τη ζημιά που θα μπορούσαν να προκαλέσουν στη δημόσια υγεία. Σε κάποιο βαθμό, καταλαβαίνω γιατί συμβαίνουν », είπε, αναφέροντας την πανδημία ως αιτία.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «ζούμε αυτήν τη στιγμή μια άνευ προηγουμένου κρίση. Οι άνθρωποι είναι αγχωμένοι και είναι δελεαστικό να αναζητήσουμε απλές εξηγήσεις ».

«Αλλά όταν εξαπλώνεται λανθασμένη ή παραπλανητική πληροφορία, μπορεί να οδηγήσει σε θανάτους ανθρώπων. Όλοι πρέπει να αναζητούμε τρόπους συνεργασίας και διάσωσης ζωών» υπογράμμισε ο Μπιλ Γκέιτς.

Σημειώνεται πως από τότε που ξεκίνησε η πανδημία πριν από ένα χρόνο, εκατομμύρια θεωρίες έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο, τροφοδοτώντας την παραπληροφόρηση για τον κορονοϊό, την προέλευσή του και τα κίνητρα αυτών που εργάζονται για την αντιμετώπισή του.via Ειδήσεις https://ift.tt/3rZdEES
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.