Πάνω από τα μισά ενεργά κρούσματα της χώρας είναι στην Αττική

intime

Η καθηγήτρια παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4.400 ενεργά κρούσματα στην Αττική από τα 8.500 συνολικά στην Επικράτεια, δείχνοντας έτσι πως σχεδόν τα μισά βρίσκονται στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου, η επιδημιολογική εικόνα της επικράτειας εμφανίζει επιδείνωση με σημαντική αύξηση του κυλιόμενου μέσου των 7 ημερών από 625 κρούσματα την ημέρα την προηγούμενη εβδομάδα σε 892 την εβδομάδα αυτή.

Ο μέσος όρος της θετικότητας των διενεργούμενων τεστ αυξήθηκε στο 2.3 ενώ τα ενεργά κρούσματα στην Επικράτεια υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 8,5 χιλιάδες.

«Αν δεν ελεγχθεί η κατάσταση η Ελλάδα θα μπει και αυτή στο κόκκινο όταν άλλες χώρες της Ευρώπης αρχίσουν να παρουσιάζουν πτωτική πορεία. Το επιδημιολογικό φορτίο στις κόκκινες περιοχές παραμένει υψηλό αλλά αυξήθηκε σημαντικά και σε άλλες περιοχές, που χαρακτηρίζονται πλέον και αυτές κόκκινες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα στο news4health.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2Mvuz37
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη