Νέο ωράριο για την απαγόρευση κυκλοφορίας σε Χαλκιδική, Ζάκυνθο και Λασίθι

Νέο ωράριο για την απαγόρευση κυκλοφορίας σε Χαλκιδική, Ζάκυνθο και Λασίθι

Στο «κόκκινο» μπήκαν οι Περιφερειακές ενότητες Χαλκιδικής, Λασιθίου και Ζακύνθου, όπως ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία. Η απόφαση ελήφθη μετά από έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας στο Κέντρο Επιχειρήσεων και μετά από εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων λόγω του αυξημένου ιικού φορτίου.

Μεταξύ άλλων, από σήμερα προβλέπεται απαγόρευση κυκλοφορίας από 18:00 έως 05:00, δια ζώσης λειτουργία των Γυμνασίων, τηλεκπαίδευση για τα Λύκεια. Για τους χώρους λατρείας, οι λειτουργίες θα πραγματοποιούνται με ανώτατο όριο τα 9 άτομα.

Επιπλέον, το λιανεμπόριο θα λειτουργεί με click away και τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click in shop) και με 1 άτομο ανά 25τ.μ., ενώ τα καταστήματα θα μένουν κλειστά τις Κυριακές.

Οι δήμαρχοι Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά και Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς, αναφέρουν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα και σε «ανοιχτή» επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, ενώ παράλληλα απευθύνουν έκκληση στους δημότες τους να τηρούν τα μέτρα προστασίας για την πανδημία.

«Στην Κασσάνδρα η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη. Δυστυχώς, επιβεβαιωμένα κρούσματα, ασυμπτωματικά και όχι μόνο, εντοπίζονται σχεδόν σε όλα τα δημοτικά μας διαμερίσματα. Απευθύνω σε όλους έκκληση να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να μη συνωστίζονται, να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας, να απευθύνονται στο Κέντρο Υγείας σε περίπτωση του παραμικρού συμπτώματος ή ενοχλήματος» δήλωσε η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά- Δημητροπούλου.

Όπως επισημαίνει, ήδη όλες αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής και τον ΕΟΔΥ και ενημερώνεται για την πορεία των κρουσμάτων, η οποία δυστυχώς είναι αυξητική αλλά και για την κατάσταση της υγείας των ασθενών από την Κασσάνδρα που νοσηλεύονται.

«Από χθες το απόγευμα είμαστε σε επίπεδο Β και από την ενημέρωση που έχουμε, ο δήμος Νέας Προποντίδας δείχνει ότι το επιδημιολογικό φορτίο του είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο» δηλώνει ο Μανώλης Καρράς , δήμαρχος της Νέας Προποντίδας.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι σε όλο το δήμο έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, γίνονται επιπλέον καθαριότητες στα σχολεία και απολυμάνσεις και οι δημότες θα τηρήσουν με θρησκευτική ευλάβειά τα μέτρα που έχουν δοθεί από την πολιτική προστασία.

«Στόχος μας είναι η προστασία της δημοσίας υγείας και θα είμαστε σε αναμονή καλύτερων επιδημιολογικών αποτελεσμάτων ώστε να αποχαρακτηριστούμε από την κόκκινη ζώνη. Με δεδομένο ότι η Χαλκιδική έχει ταλαιπωρηθεί στον τομέα του τουρισμού, της εστίασης και του λιανεμπορίου και είμαστε ένας τουριστικός δήμος, ο οποίος ουσιαστικά έχασε τη σεζόν του 2020, μια δεύτερη χαμένη σεζόν θα ήταν ταφόπλακα για το δήμο» συμπληρώνει ο κ. Καρράς.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3cvp6Uw
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη