Μετά τη Pfizer, συμφωνία και με Moderna για 150 εκατ. δόσεις εμβολίου το '21 και '22

Μετά τη Pfizer, συμφωνία και με Moderna για 150 εκατ. δόσεις εμβολίου το '21 και '22

Βάσει της συμφωνίας, η οποία επιβεβαίωσε πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί τη Δευτέρα από το Ρόιτερς, η ΕΕ έχει επίσης επιλογή να αγοράσει άλλες 150 εκατομμύρια δόσεις την ερχόμενη χρονιά.

Σε νέες συμφωνίες τόσο με την Moderna, όσο και με το "δίδυμο" Pfizer/BioNTech, για την προμήθεια εκατοντάδων εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων των εμβολίων τους κατά του κορονοϊού κατέληξε η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την Κομισιόν να επιταχύνει προκειμένου να "διορθώσει" την μέτρια εκκίνηση της διαδικασίας εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι κατέληξε σε συμφωνία με τη Moderna για την προμήθεια φέτος 150 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του εμβολίου της κατά της Covid-19, διπλασιάζοντας σχεδόν τον αριθμό των δόσεων που έχει εξασφαλίσει για το 2021 από τη συγκεκριμένη αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας.

Βάσει της συμφωνίας, η οποία επιβεβαίωσε πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί τη Δευτέρα από το πρακτορείο Reuters, η ΕΕ έχει επίσης επιλογή να αγοράσει άλλες 150 εκατομμύρια δόσεις το 2022.

Υπενθυμίζεται οτι νωίτερα η Pfizer και η BioNTech δήλωσαν ότι έχουν κλείσει μια συμφωνία για τον εφοδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ακόμα 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τους κατά του κορονοϊού.

Οι αμερικανικές και γερμανικές εταιρείες ανέφεραν σε δήλωσή τους ότι οι δόσεις έρχονται σε συνέχεια των 300 εκατομμύρια δόσέων εμβολίου που είχαν αρχικά παραγγελθεί. Ας σημειωθεί ότι η εκτελεστική Επιτροπή της ΕΕ έχει τη δυνατότητα να ζητήσει επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις.

«Εργαζόμαστε αδιάκοπα για να υποστηρίξουμε την περαιτέρω ανάπτυξη των εκστρατειών εμβολιασμού στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο με την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Albert Bourla.

Το εμβόλιο Pfizer-BioNTech ήταν το πρώτο από τα τρία που έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής για χρήση στην ΕΕ, η οποία αντιμετωπίζει επικρίσεις για μια αργή έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού σε σύγκριση με χώρες όπως το Ισραήλ, η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Τα άλλα δύο εγκεκριμένα από την ΕΕ εμβόλια είναι αυτό της Moderna και της AstraZeneca.

{https://twitter.com/EU_Commission/status/1362009645884313607?s=20}

 

 

 



via Ειδήσεις https://ift.tt/3pto5Pq
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη