Επίδομα ύψους από έως 1.000 ευρώ για το σύνολο των παιδιών προς αναδοχή

Επίδομα ύψους από έως 1.000 ευρώ για το σύνολο των παιδιών προς αναδοχή

Με στόχο την καθολική αποϊδρυματοποίηση των παιδιών που φιλοξενούνται σε δομές, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έχει προχωρήσει τον τελευταίο μήνα σε σημαντικές δράσεις για την ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής.

Όπως είναι η χορήγηση επιδόματος για το σύνολο των παιδιών προς αναδοχή, σε όλες τις δομές της χώρας. Τα ποσά που έχουν προβλεφθεί κυμαίνονται από 300-1.000 ευρώ. Επίσης μετά την ολοκλήρωση της τηλεκατάρτιση επαγγελματιών, κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων της 24ωρης Εθνικής Γραμμής Παιδικής Προστασίας (1107) του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), ξεκίνησε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) σειρά σεμιναρίων σε κοινωνικούς λειτουργούς των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και των Περιφερειών.

Και τα δύο επιμορφωτικά προγράμματα, στοχεύουν στην ενημέρωση και εξειδίκευση των επαγγελματιών, ώστε να είναι έτοιμοι να διαχειριστούν στο άμεσο μέλλον τα αιτήματα των συμπολιτών μας που επιθυμούν να γίνουν ανάδοχοι γονείς, αλλά και στη συνέχεια να εποπτεύουν την πορεία της αναδοχής με στόχο πάντα το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού.

Χθες, Τρίτη 16 Μαρτίου 2021, ξεκίνησε ο πρώτος κύκλος των επιμορφωτικών σεμιναρίων του ΕΚΔΔΑ/ΙΝΕΠ που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 19 Μαρτίου. Ακολουθούν ακόμη 11 επιμορφωτικοί κύκλοι.

Με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου το 2021 θα είναι μια χρονιά εστιασμένη στο θεσμό της αναδοχής. Όπως δήλωσε η υφυπουργός: «Η επιστημονική κατάρτιση και προετοιμασία για την ορθή διαχείριση των αιτήσεων για αναδοχή είναι εξαιρετικά σημαντική για την ενίσχυση του θεσμού. Το 2020 ήταν μια χρονιά εισαγωγής του νέου ενιαίου, ηλεκτρονικού και διαφανούς συστήματος υιοθεσιών- αναδοχών. Έχοντας πάντα προτεραιότητα το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών, ενισχύουμε το 2021 την αναδοχή ώστε να βρουν όλα τα παιδιά την κατάλληλη γι' αυτά οικογένεια. Γνωρίζοντας ότι τα περισσότερα παιδιά που διαβιούν σε δομές, προορίζονται για αναδοχή, κυρίως λόγω νομικών ζητημάτων, ξεκινάμε σε συνεργασία με τη Unicef, ενημερωτική εκστρατεία διετούς διάρκειας προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας. Καθώς ολοκληρώνεται η επιμόρφωση των επαγγελματιών, κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων, προχωράμε με ταχύτητα και στη χορήγηση του επιδόματος αναδοχής. Το επίδομα θα αφορά πλέον το σύνολο των παιδιών προς αναδοχή, σε όλες τις δομές της χώρας. Τα ποσά που έχουν προβλεφθεί κυμαίνονται από 300-1.000 ευρώ».via Όλες οι Ειδήσεις σήμερα https://ift.tt/38Kj7Zd
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.