Για ποιους κωδικούς στο 13033 επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός δήμου

INTIME

Εδώ και περίπου 10 μέρες ισχύουν τα νέα μέτρα για τους κωδικούς στο 13033 αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Εδώ και περίπου 10 μέρες ισχούν νέα μέτρα για μετακινήσεις και απαγόρευση κυκλοφορίες. Για τον κωδικό 6 στο 13033 απαγορεύεται η χρήση ΙΧ για την μεταφορά σε άλλο δήμο αλλά όταν γίνεται με χρήση ποδηλάτου ή με τα πόδια δεν ισχύει η απαγόρευση.

Συγκεκριμένα οι αλλαγές στους κωδικούς στο 13033 είναι οι εξής: 

Στον κωδικό 2 του 13033, η μετακίνηση επιτρέπεται με χρήση αυτοκινήτου εντός δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας. Ο συγκεκριμένος κωδικός αφορά αγορά προμηθειών από σούπερ μάρκετ και καταστήματα που πωλούν είδη πρώτης ανάγκης.

Στο κωδικό 6 του 13033, επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός δήμου σε περίπτωση που χρησιμοποιήσει κανείς πόδια ή ποδήλατο ενώ όποιος «πιαστεί» με τον κωδικό 6 σε ΙΧ και μακριά από τον δήμο του, θα του επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ.

Στο κωδικό 4 στο 13033, που αφορά στην περίπτωση της μετακίνησης για παροχή βοήθειας, η τροχαία δύναται να ζητήσει περισσότερες διευκρινήσεις που να επιβεβαιώνουν τη σωστή χρήση του συγκεκριμένου κωδικού.

Και για βενζινάδικα ο χιλιομετρικός περιορισμός

Από το πρωί της προηγούμενης Πέμπτης ισχύουν τα νέα μέτρα με τις αλλαγές σε μετακινήσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας. Αυτό που δεν ήταν ξεκάθαρο ήταν τι ακριβώς αφορά ο κωδικός 2 στο 13033 και ο χιλιομετρικός περιορισμός που ανακοινώθηκε.

Όπως αναφέρει η απόφαση: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα/επιχείρηση, σύμφωνα με τις ειδικότερες διατάξεις της παρούσας και μόνο εντός των ορίων του οικείου Δήμου ή σε απόσταση έως δύο (2) χιλιομέτρων από την οικία του μετακινούμενου».

Συνεπώς, η απόφαση αφορά εκτός από σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, φούρνους κλπ και βενζινάδικα αλλά και πλυντήρια αυτοκινήτων. Συνεπώς, όποιος θέλει να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητό του ή να το πάει για πλύσιμο θα πρέπει να το κάνει σε κατάστημα εντός του δήμου του και σε απόσταση μικρότερη των δύο χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας του.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3eolKDp
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη