Κωτσιόπουλος: Η αναμονή για ΜΕΘ δε ξεπερνάει τις 24 ώρες (vid)

Κωτσιόπουλος: Η αναμονή για ΜΕΘ δε ξεπερνάει τις 24 ώρες (vid)

Ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, απάντησε στις καταγγελίες για θανάτους ασθενών με κορονοϊό εκτός ΜΕΘ, και τόνισε ότι γίνεται μια τεράστια προσπάθεια καθώς έχουν υπερδιπλασιαστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς η Αττική έχει 450 ΜΕΘ ενώ πριν λίγο καιρό αυτός ο αριθμός ήταν για όλη την Ελλάδα.

«Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για την εξασφάλιση όλο και περισσότερων ΜΕΘ, οι οποίες έχουν υπερδιπλασιαστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, αυτή τη στιγμή η Αττική έχει 450 ΜΕΘ, όταν πριν από λίγο καιρό σε όλη την Ελλάδα είχαμε 450.», είπε ο κ. Κωστιόπουλος.

Η αναμονή για ΜΕΘ δεν ξεπερνάει τις 24 ώρες

«Τα όποια προβλήματα εμφανίζονται αντιμετωπίζονται γρήγορα και η αναμονή για ΜΕΘ δε ξεπερνάει σε καμιά περίπτωση τις 24 ώρες, με τη βοήθεια και του ιδιωτικού τομέα.» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας, ενώ μίλησε και με παραδείγματα από μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους οι οποίοι έχουν διαθέσει την πλειονότητα των ΜΕΘ τους στο ΕΣΥ.

Επιτάξεις γιατρών

Σε ότι αφορά την κριτική που δέχεται η Κυβέρνηση για τις επιτάξεις γιατρών, ενώ θα μπορούσε να έχει προχωρήσει σε προσλήψεις, είπε ότι αυτό δεν ισχύει καθώς ήδη έχουν γίνει χιλιάδες προσλήψεις στον τομέα της δημόσιας υγείας και μάλιστα όλοι οι επικουρικοί γιατροί που είχαν υποβάλλει αίτημα έχουν απορροφηθεί.

Αμοιβές σε γιατρούς

Οι επιτάξεις ιδιωτών γιατρών έγιναν επίσης γιατί το σύστημα Υγείας αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη από γιατρούς με εμπειρία, ενώ και η αμοιβή τους είναι σχετικά υψηλή, καθώς για τον ένα μήνα της επίταξης τους θα λάβουν 2.000 ευρώ συν τις εφημερίες που θα είναι περίπου επιπλέον 1.000 ευρώ, κατέληξε ο κ. Κωτσιόπουλος.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3tOItx1
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη