Προ των πυλών 700 προσλήψεις στο το υπουργείο Περιβάλλοντος

Προ των πυλών 700 προσλήψεις στο το υπουργείο Περιβάλλοντος

Σύμφωνα με εξαγγελία του υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά, αναμένεται άμεσα η πρόσληψη 700 εποχικών υπαλλήλων, κυρίως δασολόγων, δασοπόνων, δασοφυλάκων και διοικητικών προκειμένου να συμβάλλουν στο Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά, αναμένεται να προσληφθούν «350 δασολόγοι, 200 δασοπόνοι και 150 διοικητικοί» οι οποίοι «θα στελεχώσουν τις δασικές υπηρεσίες, για την κάλυψη άμεσων αναγκών». Ο υφυπουργός Προστασίας Περιβάλλοντος και Ενέργειας απευθυνόμενος στους προέδρους της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων, Νικήτα Φραγκισκάκη, της Ένωσης Ελλήνων Δασοπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων, Αντιγόνη Καραδόντα και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων, Γιώργο Παπαδιά, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ανέφερε ότι «το Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων, που θα ξεκινήσει από την επόμενη χρονιά και θα χρηματοδοτηθεί και από το Ταμείο Ανάκαμψης, αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης.»

Οι διαδικασίες πρόσληψης 700 εποχικών υπαλλήλων, θα ολοκληρωθούν μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, συγχρηματοδοτούμενων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το υπουργείο Ανάπτυξης. Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής των ενώσεων έθεσαν στον κ. Αμυρά το θέμα της πλήρους αξιοποίησης των πιστώσεων που κατανέμει το ΥΠΕΝ στις Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας και συζητήθηκαν προτάσεις για την καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση των δασών με την υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3svXIeg
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη