AstraZeneca: Βρέθηκαν 29.000.000 κρυμμένες δόσεις του εμβολίου στην Ιταλία

AstraZeneca: Βρέθηκαν 29.000.000 κρυμμένες δόσεις του εμβολίου στην Ιταλία

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας La Stampa, αναφέρεται πώς οι Ιταλικές αρχές με εντολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έκαναν έρευνα στις εγκαταστάσεις της πολυεθνικής Catalent στο Ανάνι της Ιταλίας, που βρίσκεται νότια της Ρώμης, και βρήκαν κρυμμένες 29.000.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca οι οποίες ήταν έτοιμες για αποστολή. Η τεράστια αυτή ποσότητα αντιστοιχεί στο σύνολο των εμβολίων έχει παραδώσει έως τώρα η φαρμακευτική εταιρεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παλαιότερα ο αμερικανικός κολοσσός είχε βρεθεί ξανά στο επίκεντρο καθώς εκεί είχαν αποθηκευτεί οι 250.000 του εμβολίου με προορισμό της Αυστραλία. Εκείνη η αποστολή σταμάτησε με εντολή του Μάριο Ντράγκι.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής La Stampa, οι ποσότητες είναι πολλαπλάσιες και είχαν προορισμό τη Βρετανία.

Βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου- αναφέρει το δημοσίευμα- για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο.

Στις εγκαταστάσεις της Catalent θα εμφιαλώνονται όχι μόνο τα εμβόλια της AstraZeneca αλλά και της Johnson & Johnson σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας πριν μερικές ημέρες, από το τρίτο τρίμηνο του 2021, με επιτάχυνση της παραγωγής το 2022, «προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της Ευρώπης».

Μπλόκο στις εξαγωγές

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να επεκτείνει το δικαίωμα διακοπής των εξαγωγών σε χώρες που αρνούνται να μοιραστούν μέρος της δικής τους παραγωγής.

Οι Βρυξέλλες θα προτείνουν την επέκταση του κανονισμού ελέγχου των εξαγωγών βάσει «αμοιβαιότητας» και «αναλογικότητας», δήλωσαν αξιωματούχοι που σημαίνει ότι οι αποστολές θα μπορούσαν να αποκλειστούν όχι μόνο σε χώρες που δεν εξάγουν δόσεις πίσω, αλλά και σε εκείνες που κατάφεραν να επιτύχουν υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού από την ΕΕ.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3riVope
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη