Ζωγράφου: «Μπλόκα» αναρχικών σε πολίτες - Ανάληψη ευθύνης για τις μολότοφ σε περιπολικό

Ζωγράφου: «Μπλόκα» αναρχικών σε πολίτες - Ανάληψη ευθύνης για τις μολότοφ σε περιπολικό

«Μπλόκα» σε διερχόμενους οδηγούς έκαναν το βράδυ της Δευτέρας άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου στην οδό Ούλοφ Πάλμε, στην περιοχή του Ζωγράφου, σύμφωνα με καταγγελίες.

Κατά τον πρόεδρο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλη Ντούμα, τα άτομα ζητούσαν ταυτότητες, ψάχνοντας για αστυνομικούς με πολιτικά.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, μετά τις καταγγελίες, κινητοποιήθηκαν μια διμοιρία ΜΑΤ και μια ομάδα «Δράση» της αστυνομίας.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ομάδα ατόμων έκανε «αστυνομικούς ελέγχους» σε διερχόμενους «για να πετύχουν αστυνομικό, ως κυνηγοί κεφαλών αστυνομικών».

Ανάληψη ευθύνη για τις μολότοφ στο περιπολικό

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, περιπολικό που βρισκόταν εν κινήσει έγινε στόχος αγνώστων στην οδό Ούλοφ Πάλμε. Οι δράστες έριξαν δύο μολότοφ, χωρίς να πετύχουν το περιπολικό.

Για την επίθεση ανέλαβε την ευθύνη ομάδα αναρχικών με ανάρτηση στο Indymedia.

«Τα ξημερώματα της 53ης ημέρας απεργίας πείνας και της 8ης ημέρας απεργίας δίψας του επαναστάτη Δ. Κουφοντίνα, συντρόφια στήσαμε καρτέρι επί της οδού Ούλωφ Πάλμε με σκοπό να επιτεθούμε σε διερχόμενο μπατσικό όχημα, όπως και έγινε. Δράσεις σαν και αυτή μπορούν να γίνουν σε διάσπαρτα σημεία της πόλης, αντιστρέφοντας το αίσθημα του φόβου που μας έχει επιβληθεί. Οι βάρδιες των μπάτσων να γίνουν ο εφιάλτης τους» αναφέρει η ανάρτηση.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News https://ift.tt/2NRfcT7
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη