Δημήτρης Κουφοντίνας: Νέα απόρριψη της αίτησης αναστολής για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού από το ΣτΕ

eurokinissi

Αναρμόδια έκρινε ότι είναι η Ολομέλεια του ΣτΕ για την αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα, θεωρώντας ότι και μόνα αρμόδια είναι τα Ποινικά Δικαστήρια. Έτσι, απέρριψε σήμερα, λόγω έλλειψης αρμοδιότητας, την αίτηση Κουφοντίνα με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση για την μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

Ο Κουφοντίνας, μέσω του εκ των δικηγόρων του Δημήτρη Σαραφιανού, ζητούσε από το ΣτΕ να ακυρωθεί η απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι είναι μη νόμιμη η προσβαλλόμενη απόφαση της κυρίας Νικολάου, ενώ σημειώνει ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος 4760/2020 για τις μεταγωγές.

Το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε σχηματισμό Ολομέλειας (πρόεδρος η Ειρήνη Σάρπ και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος) απέρριψε την αίτηση αναστολής του Δημήτρη Κουφοντίνα, κρίνοντας ότι το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είναι αναρμόδιο να επιληφθεί του εν λόγω αιτήματος.

Πρόκειται για μία κρίση αντίστροφη από αυτή που εξέφρασε το Πρωτοδικείο της Λαμίας πριν λίγο καιρό, επικαλούμενο πάγια νομολογία του ΣτΕ.



via Όλες οι Ειδήσεις σήμερα https://ift.tt/3s0wsUW
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη