Ξανά στον εισαγγελέα ο Πασχάλης Τσαρούχας - Καταθέτει φάκελο με νέες καταγγελίες για σεξουαλική βία

Ξανά στον εισαγγελέα ο Πασχάλης Τσαρούχας - Καταθέτει φάκελο με νέες καταγγελίες για σεξουαλική βία

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας, θα βρεθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, για να παραδώσει νέες καταγγελίες για υποθέσεις σεξουαλικής βίας στον χώρο του θεάτρου.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο ΠασχάληςΤσαρούχας είχε βρεθεί και πάλι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και είχε παραδώσει στον εισαγγελέα, Κώστα Σπυρόπουλο, περίπου 20 φακέλους με καταγγελίες για προσβολή της γενετήσιας ελευθερίας από ηθοποιούς,σεναριογράφους, σκηνοθέτης και άλλα πρόσωπα.

Ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός έχει βάλει στο «μικροσκόπιο» του περίπου 20 καταγγελίες που είχε στα χέρια του το Σωματείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επίμαχες καταγγελίες φέρονται να έχουν ως πρωταγωνιστές έναν πασίγνωστο πρωταγωνιστή αλλά και έναν ακόμη γνωστό ηθοποιό και αφορούν πράξεις που εμφανίζονται να κινούνται στο πεδίο του πλημμελήματος της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Επιπλέον, μεταξύ των καταγγελιών, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, είναι και γυναίκας ηθοποιού, που πλέον ζει στο εξωτερικό, η οποία καταγγέλλει βιασμό από πασίγνωστο πρωταγωνιστή ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο των καταγγελιών, αλλά η υπόθεση έχει παραγραφεί.

Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου να ακολουθήσουν και νέες καταγγελίες τις οποίες νομικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν «σοβαρές».

Τρία νέα πρόσωπα φέρονται τις επόμενες ημέρες να καταθέτουν στο ΣΕΗ νέες καταγγελίες για τον ίδιο πασίγνωστο ηθοποιό, για δύο απόπειρες βιασμού και την πλημμεληματική πράξη της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, αδικήματα τα οποία φέρονται να μην έχουν παραγραφεί.

Πάντως, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ποινική αξιολόγηση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος γνωστού ηθοποιού που έχει πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικές σειρές ο οποίος έχει καταγγελθεί για βιασμό.

Η προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε με αφορμή την καταγγελία μετά τις έγγραφες εξηγήσεις που έδωσε ο φερόμενος ως βασικός πρωταγωνιστής μπήκε στην τελική της ευθεία με τον εισαγγελέα να αποφασίζει άμεσα για τα επόμενα βήματα του.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News https://ift.tt/3uVrcno
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη