Lockdown μέχρι τουλάχιστον την Καθαρά Δευτέρα - Ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ, εκτίναξη της θετικότητας

Lockdown μέχρι τουλάχιστον την Καθαρά Δευτέρα - Ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ, εκτίναξη της θετικότητας

Δεδομένη θεωρείται μετά και από τις χθεσινές δηλώσεις Μητσοτάκη, η παράταση του lockdown μέχρι τουλάχιστον την Καθαρά Δευτέρα. Ασφυκτική η πίεση στο ΕΣΥ, τρομάζει η θετικότητα.

Παράταση του lockdown τουλάχιστον μέχρι τις 16 Μαρτίου προανήγγειλε επί της ουσίας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν χθες σε δηλώσεις του ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν υπομονή για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

«Μία προσπάθεια ακόμα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας αλλά και της εκπαίδευσης», όπως είπε.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα και η ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ ανησυχούν τους ειδικούς, που βλέπουν τα μέτρα να μην έχουν αποδώσει, την ώρα που οι ΜΕΘ γεμίζουν...

«Στενάζει» το ΕΣΥ

Το ΕΣΥ είναι στα όριά του με τα προγνωστικά για τις επόμενες ημέρες να μην είναι καλά, καθώς θεωρείται σίγουρο ότι η πίεση θα ενταθεί. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο μέσος όρος επταημέρου στις νέες εισαγωγές είναι 292 την ημέρα. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα νοσοκομεία της Αττικής είναι αυτά που δέχονται τις περισσότερες από τις μισές νέες εισαγωγές περιστατικών Covid και «το σύστημα υγείας δοκιμάζεται».

Έτσι τη λήξη του «συναγερμού»  που θα φέρει σταδιακά και την άρση lockdown θα καθορίσουν δύο παράγοντες: ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων – ο οποίος θα πρέπει να πέσει κάτω από τα 1000 ημερησίως – και κυρίως η αποσυμπίεση σε επίπεδο εισαγωγών στα νοσοκομεία και διασωληνωμένων στις Μ.Ε.Θ..

Την ίδια ώρα και ενώ χθες καταγράφηκαν 1176 κρούσματα σε σύνολο μόλις 17.936 τεστ, η θετικότητα τρομάζει καθώς εκτινάχθηκε στο 6,55%!

Πρώτα το λιανεμπόριο;

Όπως ξεκαθάρισε χθες πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης η στόχευση είναι να ανοίξουν μαζί αγορά και σχολεία.

Αν ωστόσο τεθεί δίλημμα, η κυβέρνηση θα προτιμήσει να ανοίξει πρώτα το λιανεμπόριο, για δημοσιονομικούς λόγους… «Θα το σχεδιάσουμε, εφόσον το αποφασίσουμε, με έξυπνες λύσεις και με μία νέα αμοιβαία συμφωνία εμπιστοσύνης με τους πολίτες: η οικονομία να επαναλειτουργήσει σταδιακά και όλοι μας να πειθαρχήσουμε στους κανόνες ώστε αυτή να παραμείνει ανοιχτή» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

"Θα πρέπει να τα ξαναδούμε τα θέματα, είναι αυτονόητο ότι είτε την επόμενη είτε τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα πάμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα της αγοράς και της κοινωνίας" και "θα πρέπει να δείξουμε πολύ μεγαλύτερη υπευθυνότητα όταν συμβεί αυτό. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια για να παραμείνουμε κλειστοί –όχι μόνο για λόγους κοινωνικής αποσυμπίεσης, αλλά και για λόγους που έχουν να κάνουν με τα δημοσιονομικά μας, εξαντλούνται οι δυνατότητες που έχουμε για να μπορούμε να ενισχύουμε τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις", ανέφερε εξάλλου χθες σε συνέντευξή του ο Γίωργος Γεραπετρίτης.

Ήδη πάντως ο αριθμός 13032 στον οποίο θα στέλνουμε SMS για την έξοδο μας στην αγορά είναι έτοιμος να τεθεί σε εφαρμογή.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News https://ift.tt/3uKl559
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη