Βουλή: Ομόθυμη καταδίκη της επίθεσης στον αστυνομικό από όλα τα κόμματα

Βουλή: Ομόθυμη καταδίκη της επίθεσης στον αστυνομικό από όλα τα κόμματα

Διάθεση να ρίξει τους τόνους και να μην πυροδοτήσει περαιτέρω το κλίμα έδειξε η Βουλή μία ημέρα μετά από τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Σε καταδίκη των χθεσινών βίαιων επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη που είχαν ως αποτέλεσμα τον άγριο ξυλοδαρμό ενός αστυνομικού προχώρησαν στην Ολομέλεια της Βουλής οι εκπρόσωποι των κομμάτων, επιρρίπτοντας ωστόσο εκατέρωθεν ευθύνες για την πυροδότηση του πολιτικού κλίματος.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης ζήτησε «να σταματήσει μια μειοψηφία αστυνομικών υπό τον Μ. Χρυσοχοίδη να επιδίδεται σε επιδρομές βίας και ρεβανσισμού» και προέτρεψε την κυβέρνηση να αποδοκιμάσει το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέχει στήριξη στην τρομοκρατία και τους προβοκάτορες. «Η ενότητα εμπνέεται και δεν διατάσσεται» σχολίασε για το χθεσινό μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη μετά τα βίαια περιστατικά.

Να μην ρίχνουν λάδι στη φωτιά κάλεσε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Μιχάλης Κατρίνης από το ΚΙΝΑΛ, κάνοντας λόγο για διχαστικό κλίμα που έχει δύο υπευθύνους. «Είχαμε προειδοποιήσει για νέα σκηνικά έντασης και τώρα ο πρωθυπουργός κάνει διαγγέλματα και τρέχει να καλέσει τον κ Αλιβιζάτο» είπε ο κ Κατρίνης.

Για απαράδεκτο τραυματισμό αστυνομικού, που ωστόσο δεν δικαιώνει την κυβέρνηση που έδωσε «ρέστα» χθες με την καταστολή στα σοκάκια της Νέας Σμύρνης έκανε λογο ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόουλος προσθέτοντας ότι δεν θα περάσει η συκοφάντηση του λαϊκού κινήματος ότι έχει ευθύνη για την διασπορά της πανδημίας.

«Η κυβέρνηση κλειδώνει τον κόσμο στα σπίτια, απαγορεύει τις διαδηλώσεις και φέρνει νομοσχέδια κοινωνικής αναταραχής» είπε από το Μέρα 25 ο Κρίτων Αρσένης, ενώ από την Ελληνική Λύση ο Κωσταντίνος Χύτας έκανε λόγο για υποκρισία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό, που γλίτωσε από θαύμα.

Να περάσουμε ξεκάθαρο μήνυμα όχι στον διχασμό της ελληνικής κοινωνίας, ζήτησε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης, εκτιμώντας ωστόσο ότι τα χθεσινά γεγονότα ήταν σαν μια προαποφασισμένη προφητεία καθώς είχαν προηγηθεί δηλώσεις που προλείαναν το έδαφος για το κλίμα που πυροδοτήθηκε, ενώ έκανε λόγο για fake news της Αυγής ότι οι φθορές σε αυτοκίνητο σταθμευμένο στην Πανόρμου προκλήθηκαν από αστυνομικούς.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3t9Dh6r
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη