Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία αποτελεσματικότητας για δόσεις με διαφορετικό εμβόλιο

Pixabay

Τι είπε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, δόσεις με διαφορετικό εμβόλιο, τον εμβολιασμό των παιδιών, αλλά και τις ανακοινώσεις της AstraZeneca.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα» αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που έχει αποδειχθεί είναι ότι αν κάποιος έχει νοσήσει ήδη και κάνει έστω και μια δόση του εμβολίου, θα αποκτήσει υψηλά ποσοστά ανοσίας.

Μπορούμε να κάνουμε δύο δόσεις με διαφορετικό εμβόλιο

Σχετικά με αυτό το θέμα η κα. Λινού είπε πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να εξαχθούν συμπεράσματα.

«Θεωρητικά μπορεί να είναι η δεύτερη δόση από διαφορετικό εμβόλιο. Στην ουσία δεν έχει γίνει έρευνα που να αποδεικνύει τι επιπέδου ανοσία αποκτάς αν είναι διαφορετικό το ένα εμβόλιο από το άλλο.

Βέβαια, υπάρχει το στοιχείο ότι αν έχεις περάσει τη νόσο και κάνεις μόνο μια δόση εμβολίου έχεις πολύ καλό επίπεδο ανοσίας. Δεν το ξέρουμε ότι είναι το ίδιο πράγμα, δεν έχει μελετηθεί επαρκώς. Σε μια κρίσιμη κατάσταση δεχόμαστε θεωρητικά τη γνώση που υπάρχει»., τόνισε η κα. Λινού

Εμβόλιο AstraZeneca

«Το πόσο αποτελεσματικό θα είναι αυτό εξαρτάται και από το άτομο, σε ποια ομάδα είμαστε» σημείωσε για την επίτευξη ανοσίας.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών, είπε πως δεν υπάρχουν μελέτες και δεδομένα, καθώς το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί σε παιδιά.

Η αποτελεσματικότητα των self test θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες

Κλείνοντας μιλώντας για τα self test, υπογράμμισε πως η αποτελεσματικότητα τους θα εξαρτηθεί από τος συνθήκες, όπως το που θα γίνεται, τι θα κάνουν όσοι βρίσκονται θετικοί κ.α.via Ειδήσεις https://ift.tt/3spH0NB
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.