H AstraZeneca δοκιμάζει εμβόλιο σε μορφή ρινικού σπρέι

H AstraZeneca δοκιμάζει εμβόλιο σε μορφή ρινικού σπρέι

Ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο της AstraZeneca σε μορφή ρινικού σπρέι από τους επιστήμονες του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Επιστήμονες του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που ανέπτυξαν το εμβόλιο με την άνω του 79% αποτελεσματικότητα, όπως έδειξε μελέτη στις ΗΠΑ, αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους χορήγησης καθώς πιστεύεται ότι τα ρινικά σπρέι ίσως στοχοποιούν καλύτερα τα ανοσοκύτταρα στους πνεύμονες, το φάρυγγα και τη μύτη κι είναι έτσι ακόμη αποτελεσματικότερα στην άμυνα κατά της Covid-19.

H δοκιμή του φημισμένου βρετανικού πανεπιστημίου, στην οποία μετέχουν 30 ενήλικες ως 40 ετών, εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την AstraZeneca, σύμφωνα με τους Financial Times. Σε πρώτη φάση οι εθελοντές θα λάβουν μία δόση του εμβολίου από τη μύτη. Η πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών θα διαρκέσει 4 μήνες.

Εμβόλιο

 Παρόμοιες δοκιμές ρινικού σπρέι έχουν ξεκινήσει και από το ινστιτούτου Gameleya της Ρωσίας, που απέδωσε το εμβόλιο Sputnik V. 

 



via Ειδήσεις https://ift.tt/39jsnnh
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη