Επιστρατεύτηκε ανεμβολίαστη γιατρός

Επιστρατεύτηκε ανεμβολίαστη γιατρός

Της ήρθε χαρτί επίταξης ενώ, ακόμα δεν έχει εμβολιαστεί. Το ραντεβού εμβολιασμού της για την α δόση είναι μέσα Απριλίου.

Τη Δευτέρα παρέλαβαν τα φύλλα πορείας τους όσοι γιατροί έχουν επιταχθεί από το Υπουργείο Υγείας για να συνδράμουν στη μάχη κατά του κορονοϊού ενώ, μόλις χθες παρουσιάστηκαν στα νοσοκομεία όπου εστάλησαν για να τους ανατεθούν αμέσως καθήκοντα.

Το παράδοξο ωστόσο, όπως φαίνεται και από την ιστορία μιας από τις επιταχθείσες γιατρούς, είναι ότι κάποιοι από αυτούς από ότι φαίνεται δεν έχουν καν εμβολιαστεί.

Μια από τις επιταχθείσες γιατρούς, η κα Κατερίνα Αναπλιώτη, μίλησε στο MEGA για τη δική της ιστορία. Όπως ενημέρωσε, την έστειλαν στον Ερυθρό Σταυρό, που αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς κορονοϊού, χωρίς να έχει εμβολιαστεί ακόμη.

«Έχω κληθεί να παρέχω τις υπηρεσίες μου στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Το πρόβλημα είναι ότι είμαι ακόμα ανεμβολίαστη. Μου είπαν να κάνω υπομονή γιατί περιμένουν πολλοί συνάδελφοί μου να εμβολιαστούν, και αυτή τη στιγμή έχω κληθεί να παρέχω τις υπηρεσίες μου ανεμβολίαστη. Έχω μια αίτηση που θέλω να καταθέσω στη διοίκηση του νοσοκομείου για αναβολή της επίταξής μου. Θα αιτηθώ να εμβολιαστώ άμεσα και να μπορώ να βοηθήσω τους συναδέλφους μου και το εθνικό σύστημα υγείας» σημείωσε η ίδια.

«Πέραν του εθνικού συστήματος υγείας ένας γιατρός του ΕΟΠΥΥ αντιμετωπίζει πολλά περιστατικά στα ιατρεία του. Οι ασθενείς μας μάς έχουν ανάγκη. Είναι τουλάχιστον 200 ασθενείς τον μήνα. Αυτή τη στιγμή αισθανόμαστε ξεριζωμένοι μέσα από αυτή τη διαδικασία», συνέχισε η ίδια.

«Δώδεκα χρόνια τώρα ιδιωτεύω. Ένας γιατρός που είναι στο ιατρείο του έχει περάσει ένα μεγάλο διάστημα μακριά από τα δημόσια νοσοκομεία, και αυτό είναι ένα ακόμα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε η κ. Αναπλιώτη.

Όπως υπογράμμισε, το θέμα που θα ήθελε να αναδείξει είναι πως είναι ακόμα ανεμβολίαστη, όπως και αρκετοί συνάδελφοι της, λέγοντας πως όταν δήλωσε να εμβολιαστεί πριν ένα μήνα περίπου, της εδόθη πρώτο ραντεβού 19 Απριλίου και δεύτερο 11 Μαίου, κάλεσε τον ιατρικό σύλλογο να αναφέρει ότι είναι ιατρός πρώτης γραμμής και η απάντηση που έλαβε ήταν πως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και ότι περιμένουν πολλοί γιατροί να εμβολιαστούν.

Το σεβάστηκε, όπως είπε, συνεχίζοντας να τηρεί στο ιατρείο της τους αυστηρούς κανόνες, τονίζοντας πως τιμά τον όρκο του Ιπποκράτη και θέλει να συνδράμει.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3cega5h
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη