Δύσκολη εξίσωση το άνοιγμα καταστημάτων και σχολείων - Οι πιθανές ημερομηνίες και οι λίγες αντοχές των πολιτών

Δύσκολη εξίσωση το άνοιγμα καταστημάτων και σχολείων - Οι πιθανές ημερομηνίες και οι λίγες αντοχές των πολιτών

Το άνοιγμα της αγοράς σχεδιάζει η κυβέρνηση με τις επόμενες δύο εβδομάδες να είναι κρίσιμες. Η πληρότητα στην ΜΕΘ COVID πλησιάζουν το 100% στην Αθήνα με κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους να είναι φειδωλοί στις συζητήσεις τους για άνοιγμα σχολείων και καταστημάτων.

Χθες ο πρωθυπουργός προεξόφλησε την παράταση των περιορισμών μέχρι και τις 15 Μαρτίου ζητώντας από τους πολίτες «να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα, ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες». Είπε ότι είναι αναγκαία η αυστηρή τήρηση των μέτρων, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχει μεγάλη κούραση, αλλά είναι απαραίτητο προκειμένου να «επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας και της εκπαίδευσης».

Πλέον, και διακεκριμένοι επιστήμονες ζητούν σταδιακή άρση των περιορισμών καθώς από τη μία βλέπουν ότι η οικονομία στενάζει και ότι το πολύμηνο lockdown δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα καθώς η κούραση των πολιτών είναι μεγάλη.

«Δεν έχουμε άλλα περιθώρια για να παραμείνουμε κλειστοί. Εξαντλούνται οι δυνατότητες που έχουμε για να ενισχύουμε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις» είπε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης προεξοφλώντας το άνοιγμα της αγοράς τις επόμενες εβδομάδες.

katastimata334

Σαρηγιάννης: Δύσκολα το άνοιγμα του λιανεμπορίου μέχρι την Καθαρά Δευτέρα

Για την πορεία της πανδημίας και τα σενάρια για άνοιγμα του λιανεμπορίου μίλησε ο Καθηγητής υγειονομικής και περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σύμφωνα με όσα είπε ο καθηγητής στην τηλεόραση του Mega, είναι δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο με τόσα πολλά κρούσματα. Μέχρι την Καθαρά Δευτέρα εκτιμά ότι η εικόνα θα είναι λίγο καλύτερη σε σχέση με τώρα, ενώ μέχρι το τέλος Μάρτη θα έχει γίνει μια αποκλιμάκωση, η οποία θα είναι αρκετά ικανοποιητική ώστε να συζητηθεί το άνοιγμα.

Το σημαντικό είναι, υποστήριξε, ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο που είμαστε σε lockdown ώστε να ανοίξουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Έτοιμο το 13032

katastimata351

Η κυβέρνηση ετοιμάζει το άνοιγμα της αγοράς όπως αναφέρθηκε και παραπάνω. Σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, πρόθεση της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα αυτό να γίνει ελεύθερα, χωρίς click away και click in shop

Η εφαρμογή με το sms στον πενταψήφιο αριθμό 13032 με περιορισμό χρόνου στην περίπτωση που θα ανοίξει το λιανεμπόριο είναι έτοιμη, δήλωσε ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά Fm.

«Το εργαλείο είναι έτοιμο, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο όπως έχει συζητηθεί, αλλά από κει και πέρα για το αν και πώς θα εφαρμοστεί θα το δούμε στην πορεία. Θα πρέπει κάποιος να δει τι συμβαίνει με την επιδημιολογική καμπύλη στην Αττική, σε όλη την χώρα, οπότε όλα αυτά αξιολογούνται κάθε μέρα, κάθε στιγμή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

katastimata322

Στόχος της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν άμεσα. Το ερώτημα όμως που επανέρχεται ξανά και ξανά είναι «πότε»; Φαίνεται ειλλημένη απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει πρώτη η Γ' Λυκείου ει δυνατόν από τις 16 Μαρτίου, δηλαδή μαζί με το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατόν, τα σχολεία με πρώτη τη Γ' Λυκείου θα ανοίξουν μία βδομάδα μετά, και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 22 Μαρτίου. Ήδη, έχει ανακοινωθεί μείωση της εξεταστέα ύλης για τις πανελλήνιες 2021 ενώ κυβερνητικά στελέχη δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News https://ift.tt/3b787qp
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη