Νέα μέτρα για την αστυνομική βία ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης - Τσίπρας: Τους νοικοκυραίους να φοβάστε

INTIME

Μετωπική όπως αναμένονταν ήταν η σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργου, με αιχμή τα φαινόμενα αστυνομικής βίας.

Για «υγειονομικό σαμποτάζ» κατά της χώρας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας με την συζήτηση να επεκτείνεται και στην διαχείριση της πανδημίας και στην υπόθεση Κουφοντίνα.

Έκανε λόγο για συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ρουβίκωνα και τους μπαχαλάκηδες, εγκαλώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι το κόμμα του είναι πίσω από τις διαδηλώσεις και θέλει νέους «αγανακτισμένους» και νέες πλατείες της οργής με συνθήματα κατά του αυταρχικού κράτους.

Ζήτησε δε συγγνώμη για όλα τα περιστατικά αστυνομικής βίας που έχουν εκδηλωθεί και επί δικής του διακυβέρνησης και επί ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζοντας απερίφραστα το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του πολίτη στη Νέα Σμύρνη, λέγοντας ότι ο αστυνομικός πρέπει να σέβεται τον πολίτη και να δείχνει αυτοσυγκράτηση.

«Σας επιστρέφω το κατηγορώ, εσείς ενσαρκώνετε την υποκρισία και τον φανατισμό», είπε απαντώντας στα δριμύ κατηγορώ του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει φαινόμενα κατάλυσης της δημόσιας τάξης όπως το 2008.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

Ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση φαινομένων αστυνομικής βίας. Μεταξύ αυτών:

Κάμερα καταγραφής εικόνας και ήχου στους άνδρες της ΕΛΑΣ που επιχειρούν σε δημόσιους χώρους

Εισαγωγή τεχνογνωσίας από την Γαλλία, την Βρετανία και άλλες χώρες για ενίσχυση των ψυχογραφικών τεστ στο προσωπικό της ΕΛΑΣ, υφιστάμενο και υποψήφιο, σε σχέση με την ροπή στην άσκηση βίας

Κατάθεση σε σύντομο διάστημα νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αναβάθμιση των αστυνομικών σπουδών

Δημιουργία σώματος δέκα εξειδικευμένων στελεχών που θα αποτελέσει «ειδικό βοηθό του Συνηγόρου του Πολίτη» με αποκλειστικό αντικείμενο τα θέματα αντιμετώπισης των περιστατικών αστυνομικής βίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συντάχθηκε με τις πορείες για τον Κουφοντίνα και με το πανό «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη». Ως προς τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «συνδιοργανώσατε μια συγκέντρωση με αναρχικούς και χούλιγκαν» και «προχωρήσατε σε υγειονομικό και κοινωνικό σαμποτάζ».

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιλέγει τη δημόσια υγεία ως πεδίο πολιτικής δράσης αναλαμβάνοντας το ρίσκο διασποράς του κορονοιου, κάτι που δεν συμβαίνει σε καμία άλλη αντιπολίτευση ευρωπαικής χώρας, τονίζοντας ότι εχθρός μας είναι ο κορονοιος και σε αυτές τις περιστάσεις χρειάζεται ενότητα και κοινωνική αλληλεγγύη.

Τέλος, για την υπόθεση Κουφοντίνα, ξεκαθάρισε εκ νέου ότι η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια, κανένας καταδικασμένος τρομοκράτης δεν θα διαλέξει τη φυλακή που θέλει να πάει, προσθέτοντας ότι πρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες να κρατήσουμε ζωντανό έναν άνθρωπο και κινηθεί και η αξιωματική αντιπολίτευση προς αυτή την κατεύθυνση για να δείξει η αντιπολίτευση ότι δεν θέλει να αποκομίσει πολιτικά οφέλη

ΤΣΙΠΡΑΣ "ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΩΝ"

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ότι επιλέγει την πόλωση και τον διχασμό εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας την ότι « συνειδητά στήνει ένα σκηνικό αστυνομοκρατίας» γιατί έχει αποτύχει παταγωδώς στο θέμα διαχείρισης της πανδημίας και της οικονομίας.

Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, ο αρχηγός της αξιωματικής της αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «ενορχηστρωτή της έντασης», κατηγορώντας τον παράλληλα,ότι επιχειρεί να εργαλειοποιήσει το κλίμα δυσαρέσκειας που υπάρχει, ενοχοποιώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους.

«Δεν μπορείτε πια. Αποτύχατε στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στην οικονομία και τώρα θέλετε να την πληρώσουν οι πολίτες, στρέφοντας τη μισή κοινωνία απέναντι στους άλλους», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Αναφερόμενος στα πρόσφατα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, αφού μίλησε για «τάγματα εφόδου που κακοποιούν νέους και οικογένειες που βγήκαν βόλτα στη γειτονιά, επισήμανε ότι αυτό που πρέπει να φοβάται η κυβέρνηση δεν είναι η οργή των μπαχαλάκηδων αλλά των νοικοκυραίων μιας μεσοαστικής περιοχής».

Στην δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μισή συγγνώμη του πρωθυπουργού προς την κοινωνία για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας, ενώ διερωτήθηκε εάν από αύριο τα ΜΑΤ θα καλούν σε διάλογο τους πολίτες. «Από τις ασυναρτησίες που ακούσαμε στην πρωτολογία σας, το μόνο που δεν μας είπατε είναι ότι το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε το σεβασμό του προς την οικογένεια Μπακογιάννη, καλώντας τον πρωθυπουργό να σταματήσει να ταυτίζει όλους όσοι αγωνιούν για το κράτος Δικαίου και δεν θέλουν να γίνει ήρωας ένας τρομοκράτης απεργός πείνας, με την Αριστερά και τους αγώνες της.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2POAVM0
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη