Παρατείνεται και το Μάρτιο η απαλλαγή από τα ενοίκια, οι νέοι δικαιούχοι

Παρατείνεται και το Μάρτιο η απαλλαγή από τα ενοίκια, οι νέοι δικαιούχοι

Απαλλαγμένες από τα βάρος του ενοικίου θα είναι και τον Μάρτιο οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

Πέρα από τους δικαιούχους που ήδη επωφελήθηκαν από το μέτρο τους προηγούμενους μήνες, πλέον θα ενταχθούν και επιχειρήσεις εστίασης που λειτουργούν με διανομή προϊόντων σε πακέτο και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, οι επιχειρήσεις των κλάδων πολιτισμού και αθλητισμού, τα γυμναστήρια, οι τουριστικές επιχειρήσεις, όπως ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία, και οι υπηρεσίες μεταφορών.

Καμία αλλαγή δεν υπάρχει για τους ιδιοκτητες οι οποίοι εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές. Τα χρήματα θα καταβληθεί απευθείας στον τραπεζικό τους λογαριασμό, με την αποζημίωση να είναι ίση με το 80% του μισθώματος για τα φυσικά πρόσωπα και ίση με το 60% του μισθώματος για τα νομικά πρόσωπα.

Έκπτωση 40% στο ενοίκιο θα έχουν οι επιχειρήσεις που ανήκουν στους πληττόμενους ΚΑΔ καθώς και οι εργαζόμενοι σε αναστολή για την κύρια κατοικία και τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών.

Για τις επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη εργασιών μετά τις 20/3/2020 ως κριτήριο υπαγωγής στο ευνοικό μέτρο των ενοικίων λαμβάνεται υπόψη ο κύριος ΚΑΔ κατά την ημερομηνία έναρξης των εργασιών τους

Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που σε υποκατάστημα πληττόμενης επιχείρησης επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα, ενώ η έδρα εντάσσεται στις πληττόμενες επιχειρήσεις που δικαιούνται υποχρεωτική μείωση μισθώματος κατά 40%, τότε η επιχείρηση συνολικά δικαιούται πλήρους απαλλαγής του ενοικίου.

Σε αυτή την περίπτωση το υποκατάστημα συμπαρασύρει την έδρα και απαλλάσσεται 100% της καταβολής του μισθώματος το σύνολο της επιχείρησης.

Για παράδειγμα το κεντρικό κατάστημα της πληττόμενης επιχείρησης με κύρια δραστηριότητα «Επεξεργασία τσαγιού και καφέ» που δικαιούται μείωση μισθώματος κατά 40% και το υποκατάστημα είναι καφετέρια που έχει κλείσει με κρατική εντολή και δικαιούται απαλλαγή κατά 100% της καταβολής του μισθώματος, τότε συνολικά η επιχείρηση δικαιούται πλήρη απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του μισθώματος, τόσο για το κεντρικό όσο και για το υποκατάστημα.

Επίσης, για τις επιχειρήσεις που πλήττονται άμεσα, το Μάρτιο παγώνει η καταβολή δόσεων από ρυθμίσεις για οφειλές στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία που λήγουν το τρέχοντα μήνα και μεταφέρονται στο τέλος της ρύθμισης.



via Ειδήσεις https://ift.tt/38ExnT9
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη