Μακρή: Δε θα μειωθεί άλλο η ύλη στις Πανελλήνιες, έτοιμο πλάνο για το άνοιγμα των σχολείων

Μακρή: Δε θα μειωθεί άλλο η ύλη στις Πανελλήνιες, έτοιμο πλάνο για το άνοιγμα των σχολείων

Στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» στα Παραπολιτικά 90.1 FM μίλησε η υφυπουργός Παιδειας, κα Ζέττα Μακρή και αναφέρθηκε τόσο στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, όσο και για την εξέλιξη της σχολικής χρονιάς. Τι είπε για την ύλη της Γ' Λυκείου.

Αναφερόμενη στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και αν πιστεύει ότι κάποιοι επιχειρούν μια επανάληψη του 2008, ανέφερε ότι «εύχομαι και ελπίζω να μην το θέλουν, εκείνο το οποίο είναι βέβαιο είναι ότι και να το θέλουν δεν θα το πετύχουν. Εκτιμώ ότι μετά το νηφάλιο και πολύ προσεκτικά διατυπωμένο αλλά αυστηρό διάγγελμα του πρωθυπουργού όλοι θα καταλάβουν ότι δεν υπάρχει περιθώριο να παίζουνε με αυτά τα πράγματα».

«Εάν δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο, υπάρχει μια εξαιρετικά ευκρινής πολιτική διάθεση να υποκινηθούν και να υποστηριχθούν αυτές οι κινήσεις. Έχω την εντύπωση ότι ήταν περισσότερο από βέβαιο, ίσως ήταν επιθυμητό να γίνουν αυτά τα επεισόδια για αυτό και υποκινήθηκε αυτή η πορεία, για αυτό και ενθαρρύνθηκαν να συμμετέχουν πολίτες. Σε κάθε περίπτωση αυτά δεν ταιριάζουν στη δημοκρατία μας, δεν βοηθούν στην ποιότητά της», ανέφερε η κα Μακρή.

Σε ερώτηση για το εάν έχει ευθύνη το υπουργείο Προστασίας για τα περιστατικά υπέρμετρης βίας των αστυνομικών οργάνων, η κυρία Μακρή απάντησε:

«Το υπουργείο Προστασίας του πολίτη θα είχε ευθύνη αν έμενε απαθές σε τέτοια περιστατικά. Ξέρετε ότι αντέδρασε πάρα πολύ γρήγορα, καταδίκασε τη βία όταν είναι υπέρμετρη και όταν είναι μια αντίδραση υπερβολική. Θεωρώ ότι είναι εκπαιδευμένοι οι αστυνομικοί και καλώς τους εμπιστευόμαστε αλλά μια εσφαλμένη συμπεριφορά ενός αστυνομικού δεν χαρακτηρίζει το σύνολο των δυνάμεων.

Τα επεισόδια ούτε η κοινωνία τα θέλει ούτε τα αποδέχεται ούτε ωφελούν και πολιτικά, αν αυτοί που τα υποκινούν με αυτή την μεγάλη ελαφρότητα και δεν θα περιοριστώ στη δημόσια υγεία αλλά στο κλίμα που καλλιεργείται, σε αυτό το κλίμα του διχασμού, αν αυτοί που τα υποκινούν, με βουλευτές τους, με στελέχη τους θεωρούν ότι θα έχουν πολιτικά οφέλη νομίζω ότι κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Δεν είναι αποδεκτά από την κοινωνία πια, αυτές οι αντιδράσεις είναι ξεπερασμένες και πολιτικά όχι αναποτελεσματικές, εξαιρετικά βλαβερές», σημείωσε.

Σχετικά με την εξέλιξη της σχολικής χρονιάς, η κα Μακρή τόνισε ότι «οι σχεδιασμοί του υπουργείου είναι για οποιοδήποτε ενδεχόμενο, όταν πάρουμε το πράσινο φως από την επιτροπή των ειδικών τότε έχουμε έτοιμο και το πλάνο και την επαναλειτουργία των σχολείων δια ζώσης. Ο σχεδιασμός όσο μένει κόκκινο το φως είναι εκεί που επιτρέπεται η δια ζώσης και εκεί που δεν επιτρέπεται εξ αποστάσεως».

«Σε ότι αφορά την Γ' Λυκείου στόχος είναι οι πανελλαδικές να γίνουν στην ώρα τους. Έχει ήδη ανακοινωθεί και γνωστοποιηθεί η μείωση της ύλης από τον Ιανουάριο κατά 30%. Όλα τα υπόλοιπα σενάρια θα μου επιτρέψετε να μην τα αναφέρω ακριβώς γιατί είναι σενάρια», συμπλήρωσε η κα Μακρή και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση για περαιτέρω μείωση της ύλης για τη Γ' Λυκείου.

Τέλος, σχετικά με την εκπαίδευση εξ αποστάσεως, η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε:

«Η τηλεκπαίδευση πήγε, τουλάχιστον στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξαιρετικά. Ορισμένα προβλήματα τα οποία υπήρχαν στην αρχή ήταν 1-2 ημερών και όχι με ευθύνη του υπουργείου και ξεπεράστηκαν.

Πήγε πάρα πολύ καλά και καλύφθηκε η ύλη, έχουμε καθημερινή εικόνα γιατί οι εκπαιδευτικοί καταγράφουν την ύλη την οποία έχουν παραδώσει και εκπαιδευτικά τα αποτελέσματα είναι τα καλύτερα δυνατά. Θεωρούμε ότι σε όλη την επικράτεια έχει καλυφθεί η ύλη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτό είναι κάτι το οποίο το καταγράφουμε ως θετικό».via Ειδήσεις https://ift.tt/3bvFhzZ
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.