Εμβολιασμοί: Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες

Εμβολιασμοί: Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες

Κανονικά προχωρούν στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί καθώς από την Παρασκευή 19 Μαρτίου άλλη μία κατηγορία πολιτών θα μπορεί να αιτηθεί για ραντεβού.

Συγκεκριμένα, ανοίγουν τα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού για τα άτομα με νοσήματα υψηλού κινδύνου, όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών σήμερα Τρίτη (16/3).

«Μετά από τις ομάδες με βασικό κριτήριο ηλικίας και τον εμβολιασμό πρώτων ομάδων ηλικιωμένων με την πάροδο χρόνου φτάνουμε στο σημείο που επίκειται ο εμβολιασμός ατόμων με λίαν αυξημένο κίνδυνο» είπε.

Η πλατφόρμα για το ραντεβού θα ανοίξει την Παρασκευή 19 Μαρτίου.

Η ίδια τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν οι ασθενείς αυτοί, καθώς η διαδικασία γίνεται μέσω της ΗΔΙΚΑ ανάλογα με τα φάρμακα τα οποία τους χορηγούνται.

Τα άτομα με νοσήματα υψηλού κινδύνου είναι:

Άτομα με μεταμόσχευση
Άτομα με νεφρική ανεπάρκεια
Άτομα με κυστική ίνωση
Καρκίνος υπό αγωγή
Χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού
Σοβαρή καρδιακή νόσος
Σοβαρή ηπατική νόσος
Άτομα σε ανοσοκαταστολή
Σύνδρομο Down και άλλες ειδικές καταστάσεις μετά από αίτηση του θεράποντος γιατρού
Δείτε εδώ αναλυτικά τη λίστα με τα νοσήματα υψηλού κινδύνου

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με την Astrazeneca

Παράλληλα, κανονικά, θα συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Astrazeneca στη χώρα. Αν και η ανησυχία είναι έκδηλη σε πολλές χώρες της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να ανασταλεί προσωρινά η χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου, στην Ελλάδα θα περιμένουν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων αύριο Πέμπτη.

Ωστόσο, οι επιστήμονες δείχνουν καθησυχαστικοί καθώς τονίζουν πως τα πλεονεκτήματα του εμβολίου υπερτερούν και δεν υπάρχει λόγος διακοπής τους, κάτι που επεσήμανε και η κα. Θεοδωρίδου χθες, με αφορμή και την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

«Ομόφωνα κρίνει πως δεν συντρέχει λόγος τροποποίησης της εισήγησής της» είπε, τονίζοντας πως οι εμβολιασμοί με την Astrazeneca συνεχίζονται κανονικά.



via Όλες οι Ειδήσεις σήμερα https://ift.tt/3bRDENg
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη