Lockdown: «Χαλάρωση» σε μετακινήσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας - Τι «φρέναρε» τη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων -

Lockdown: «Χαλάρωση» σε μετακινήσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας - Τι «φρέναρε» τη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων -

Αναβολή πήρε για την Παρασκευή η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι αναμένεται να αποφασίσουν τη σταδιακή άρση του lockdown.

Η εκτίμηση για κορύφωση των κρουσμάτων τα επόμενα 24ωρα, η «εκτίναξη» των διασωληνωμένων που ξεπέρασαν του 600 αλλά και «έκρηξη» της θετικότητας που άγγιξε το 12,3% (!) είναι οι λόγοι για τους οποίους οι ειδικοί πάτησαν «φρένο» στην έκτακτη σύσκεψη που είχε αποφασιστεί για σήμερα. Επιπλέον, οι λοιμωξιολόγοι θέλουν μελετήσουν αναλυτικά τα επιδημιολογικά δεδομένα μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Οι σκέψεις για μετακινήσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας

Όπως όλα δείχνουν, ο νέος οδικός χάρτης που θα οδηγήσει σε χαλάρωση των μέτρων και σταδιακή άρση του lockdown θα τεθεί επί τάπητος την Παρασκευή όταν και θα συνεδριάσει τελικά η Επιτροπή.

Η Επιτροπή αναμένεται να συνυπολογίσει την κόπωση των πολιτών μετά από τα συνεχή lockdown αλλά και την εξέλιξη στο πρόγραμμα εμβολιασμών ώστε να μπορέσει να δώσει στη δημοσιότητα με τις αποφάσεις της το πότε και με ποιο τρόπο θα ανοίξουν οι οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να επιστρέψει η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών τα Σαββατοκύριακα στις 9 το βράδυ αντί για τις 7. Να ισχύσει δηλαδή ό,τι και τις καθημερινές.

Παράλληλα, ο κωδικός 6 στα SMS (σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο) να ισχύει και για μετακινήσεις από δήμο σε δήμο το αυτοκίνητο.

Και στο... βάθος κομμωτήρια

Μέχρι χθες το σχέδιο που εξεταζόταν από τους ειδικούς ήταν τη Δευτέρα 22 Μαρτίου να ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής τα οποία θα λειτουργήσουν με αυστηρούς κανόνες και με ραντεβού.

Σήμερα αναμένεται πάντως η συνεδρίαση των Επιδημιολόγων η οποία και θα εξετάσει προσεκτικά όλα τα νέα επιδημολογικά δεδομένα και θα δώσει το στίγμα για τη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων.



via Όλες οι Ειδήσεις σήμερα https://ift.tt/3vA6ZDF
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη