Ανοίγουν κομμωτήρια, μανικιούρ - πεντικιούρ, η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για καταστήματα χωρίς click away

Ανοίγουν κομμωτήρια, μανικιούρ - πεντικιούρ, η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για καταστήματα χωρίς click away

Ειλημμένη φαίνεται πως είναι η απόφαση για χαλάρωση των μέτρων αρχής γενομένης από αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς, όπως τονίζουν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι πλέον στους πολίτες υπάρχει κόπωση από το πολύμηνο lockdown ενώ απ' ότι φαίνεται οι περιορισμοί δεν φαίνεται πλέον ότι έχουν επίδραση στην μείωση των κρουσμάτων στη χώρα μας.

Ήδη η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για άνοιγμα της αγοράς είναι έτοιμη και αύριο θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της επιτροπής. Τι προτείνει το υπουργείο για ψώνια και κομμωτήρια.

Όπως αποκάλυψε χτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNN, πιθανότατα αύριο θα ανακοινωθούν μέτρα χαλάρωσης ενώ θα έχει προηγηθεί συνεδρίαση μεταξύ των λοιμωξιολόγων.

Άμεσα, ξεκινώντας από αυτό το Σαββατοκύριακο, αναμένεται να χαλαρώσει το πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα θα πάρει παράταση επιπλέον δύο ώρες και θα ξεκινά όπως και τις καθημερινές, στις 9 μ.μ..

Έτσι, οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν τη βόλτα τους τα Σαββατοκύριακα χωρίς να κοιτούν κάθε λίγο το ρολόι τους και χωρίς να είναι εγκλωβισμένοι σε σπίτια, ιδιαίτερα όταν η μέρα μεγαλώνει και ο καιρός βελτιώνεται.

Άλλη μία μεγάλη αλλαγή θα είναι στον αριθμό 6 στο 13033. Πλέον θα πάψει η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων με το αυτοκίνητο. Οι πολίτες θα μπορούν να επισκεφτούν χώρους πρασίνου αλλά και θάλασσα χρησιμοποιόντας το ΙΧ και όχι ποδήλατο ή πόδια.

katastimata339

Παράλληλα, από Δευτέρα 22 Μαρτίου, το υπουργείο Ανάπτυξης προτείνει να ανοίξουν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και μανικιούρ - πεντικιούρ, χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό ενώ για μία εβδομάδα μετά πάνε τα καταστήματα.

Καταστήματα

Το πιθανότερο σενάριο είναι το άνοιγμα των καταστημάτων την Δευτέρα 29 Μαρτίου αν και δεν «κλειδώσει» ακόμα. Η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι το καθολικό άνοιγμα των καταστημάτων χωρίς click away και click in shop.

Απόφαση δεν έχει παρθεί και αυτό γιατί κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι επιθυμούν το άνοιγμα των καταστημάτων να γίνει συντεταγμένα και χωρίς πιθανότητα για πισωγυρίσματα, δηλαδή τα καταστήματα να ανοίξουν μία και καλή και να μην ξανακλείσουν.

Για τον λόγο αυτό έχουν εκπονήσει σχετικό σχέδιο με την «είσοδο» νέου πενταψήφιου αριθμού, του 13032. Το σχέδιο περιλαμβάνει ένα SMS την ημέρα που θα έχει διάρκεια 3 ωρών και η προσπάθεια για επιμήκυνση του χρόνου παραμονής στην αγορά με την αποστολή νέου SMS θα καθίσταται αδύνατη.

Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με φυσική παρουσία πελατών αλλά με πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στα μέσα ή και προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας όταν και οι επιστήμονες θα έχουν στα χέρια τους περισσότερα δεδομένα.

katastimata333

Τα σχολεία

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν τις πρώτες ημέρες του Απριλίου. Το πότε ακριβώς θα ανοίξουν δεν έχει προσδιοριστεί, όπως και το αν θα ανοίξουν σε όλες τις βαθμίδες ή τμηματικά. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με δηλώσεις την Τετάρτη, προανήγγειλε την παράταση της σχολικής χρονιάς τον Ιούνιο, ενώ οι Πανελλαδικές θα διεξαχθούν στην προγραμματισμένη ημερομηνία τους.

Εστίαση

Ο συνωστισμός στις πλατείες της Αττικής αλλά και της επαρχίας ειδικά τα Σαββατοκύριακα έχει ανοίξει την κουβέντα για σταδιακό άνοιγμα της εστίασης έτσι ώστε ο κόσμος να μοιραστεί σε καφέ και να σπάσει ο συνωστισμός στα παγκάκια.

Εάν όλα κυλήσουν βάσει προγράμματος, τότε το πράσινο φως για τα καφέ θα δοθεί την τρίτη εβδομάδα του Απριλίου, με τους πελάτες να κάονται μόνο σε εξωτερικούς χώρους και με ελάχιστο αριθμό καθήμενων.



via Όλες οι Ειδήσεις σήμερα https://ift.tt/3eQlo8S
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη