Νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid ο Ερυθρός Σταυρός

Νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid ο Ερυθρός Σταυρός

Σε νοσοκομείο για περιστατικά κορονοϊού μετατρέπεται ο «Ερυθρός Σταυρός» στο πλαίσιο αποσυμπίεσης της επιδημιολογικής κατάστασης.

Με την κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής να βρίσκεται στο κόκκινο και τις ΜΕΘ να γονατίζουν από το βάρος της διαχείρισης των συνεχών εισαγωγών περιστατικών με COVID, ελήφθη απόφαση να μετατραπεί το νοσοκομείο «Ερυθρός» σε νοσοκομείο για τη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό. Η εντολή να εκκενωθεί σταδιακά από τους υπόλοιπους ασθενείς δόθηκε χθες το βράδυ.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, έχουν ήδη διακομιστεί περίπου 15 ασθενείς χωρίς κορωνοϊό από τον Ερυθρό Σταυρό προς το ΝΙΜΤΣ.

Η μετατροπή του Ερυθρού Σταυρού θα γίνει κατά το πρότυπο του «Σωτηρία» και του «Σισμανογλείου». Ακόμη σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα αναζητείται και άλλη δομή, ιδιωτική, για να συνδράμει στο ΕΣΥ την πιεστική αυτή περίοδο νοσηλεύοντας non covid περιστατικά.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής παραμένει πολύ δύσκολη, καθώς οι νοσηλευόμενοι αυξάνονται σημαντικά σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου υπάρχουν άτομα που έχουν διασωληνωθεί σε θαλάμους καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Διαβάστε περισσότερα στο News4Health



via Όλες οι Ειδήσεις σήμερα https://ift.tt/3lq1XVQ
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη