ΕΟΦ: Fake news η απόσυρση παρτίδας του εμβολίου της AstraZeneca

ΕΟΦ: Fake news η απόσυρση παρτίδας του εμβολίου της AstraZeneca

Η απάντηση του ΕΟΦ για τις πληροφορίες περί απόσυρσης παρτίδας εμβολίων της AstraZeneca και στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Αναφορικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε απόσυρση παρτίδας του εμβολίου της AstraZeneca στην Ελλάδα, ο ΕΟΦ ενημερώνει ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, η παραγωγός εταιρεία, καθώς και ο Αυστριακός Οργανισμός Φαρμάκων, δεν σχετίζουν τη συγκεκριμένη παρτίδα και τον εμβολιασμό με ανεπιθύμητες ενέργειες που καταγράφηκαν στην Αυστρία.

Αφορμή για την ανακοίνωση αυτή αποτέλεσαν πολλά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ανησυχία που έχει προκληθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και την Ελλάδα, μετά από ενδείξεις για «προβληματική» πατρίδα εμβολίων κορωνοϊού της AstraZeneca με αριθμό ABV5300.

Αιτία του συναγερμού, όπως ανέφεραν είναι το γεγονός ότι έχει καταγραφεί θάνατος μιας 49χρονης γυναίκας μετά τον εμβολιασμό της, η οποία παρουσίασε διαταραχές της πήξης του αίματος, που οδήγησε μάλιστα τη διακοπή των εμβολιασμών απο την Αυστρία.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3qypvJ5
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη