Μόσιαλος για τα self test: Υπάρχουν θέματα εγκυρότητας, τι είπε για click away, σχολεία και εστίαση

Facebook

«Είναι αυτά τα τεστ αξιόπιστα;» διερωτήθηκε μιλώντας νωρίτερα στο ΣΚΑΙ, τονίζοντας πως αυτά θα πρέπει να γνωρίζουμε εάν αυτά έχουν εγκριθεί από τον ΠΟΥ. Θα μπορούσε να υπάρξει, κατά την εκτίμηση του, επαναλειτουργία του click away σε τοπικό επίπεδο, με την προυπόθεση ότι τα καταστήματα έχουν πρόσβαση από δρόμο.

Από την στιγμή που ανοίγουν τα κομμωτήρια, θα μπορούσε να πει κανείς «γιατί δεν πάμε κι ένα βήμα παραπέρα» πρόσθεσε εξηγώντας πως θα μπορούσε να υπάρξει, κατά την εκτίμηση του, επαναλειτουργία του click away σε τοπικό επίπεδο, με την προϋπόθεση ότι τα καταστήματα έχουν πρόσβαση από δρόμο.

«Εάν ανοίξουν τα καταστήματα σε επίπεδο δήμου, χωρίς την μετακίνηση, για την μια πρώτη εβδομάδα και συνεχίζουμε να μετράμε ευλαβικά το τι συμβαίνει σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας θα μπορούσε μετά η κυβέρνηση να σκεφτεί την επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας» είπε συγκεκριμένα επισημαίνοντας εκτός των άλλων πως σε περιθώριο δύο εβδομάδων αλλάζουν επιπρόσθετα τα καιρικά φαινόμενα.

Σχολεία και εστίαση

Για το άνοιγμα αυτών των δυο ο καθηγητής επισήμανε την ανάγκη να μειωθεί η πίεση στο σύστημα της υγείας προκειμένου να προχωρήσουμε σε ένα ασφαλές άνοιγμα που δεν θα πάρουμε πάλι πίσω.

Εγκυρότητα των self tests

« Πέρα από την χρησιμότητα, που θα πούμε ναι, υπάρχουν δύο ερωτήματα» είπε συγκεκριμένα.

«Είναι αυτά τα τεστ αξιόπιστα;» διερωτήθηκε τονίζοντας πως αυτά θα πρέπει να γνωρίζουμε εάν αυτά έχουν εγκριθεί από τον ΠΟΥ ή ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ή άλλοι αξιόπιστοι οργανισμοί.

« Γνωρίζουμε επίσης ότι αυτά τα τεστ δεν είναι πολύ έγκυρα στους ασυμπτωματικούς, πιθανώς και στους προσυμπτωματικούς» είπε παράλληλα και πρόσθεσε πως επίσης αυτά δεν είναι ιδιαιτέρως έγκυρα όταν το ιικό φορτίο δεν είναι πολύ αυξημένο, όπως επίσης τίθεται θέμα εγκυρότητας για όσους έχουν συμπτώματα και έχουν περάσει 5-7 ημέρες.

«Επομένως είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο» συνόψισε ο κος Μόσιαλος επισημαίνοντας εν κατακλείδι ότι σε κάθε περίπτωση είναι θεμιτό να γνωρίζουμε και τα όρια μην νομίζοντας ότι θα λυθούν τα προβλήματα με αυτό.

Πάντως, όπως τόνισε ο κ. Μόσιαλος, δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο ψευδώς θετικών τεστ αφού μετά το self test γίνεται επανάληψη με μοριακά, ειδικά αν βγούν θετικά.



via Όλες οι Ειδήσεις σήμερα https://ift.tt/393g8v7
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη