Οι κατασκευαστές του Sputnik V απαιτούν την απολογία αξιωματούχου του EMA

Οι κατασκευαστές του Sputnik V απαιτούν την απολογία αξιωματούχου του EMA

Οι κατασκευαστές του ρωσικού εμβολίου COVID, Sputnik V, αμφισβήτησαν την Τρίτη την ουδετερότητα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), αφού ένας αξιωματούχος του EMA προέτρεψε τα μέλη της ΕΕ να μην εγκρίνουν το ρωσικό εμβόλιο προς το παρόν.

Ειδικότερα, η Christa Wirthumer-Hoche, επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου του EMA, σε μια εκπομπή στον αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό ORF στις 7 Μαρτίου συμβούλεψε τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην χορηγήσουν στο Sputnik V εθνική άδεια έκτακτης ανάγκης, όσο ο EMA εξακολουθεί να επανεξετάζει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου.

«Απαιτούμε δημόσια συγγνώμη από την Christa Wirthumer-Hoche του EMA για τα αρνητικά της σχόλια σχετικά με τα κράτη της ΕΕ που εγκρίνουν άμεσα το Sputnik V», έγραψαν οι προγραμματιστές εμβολίων στον επίσημο λογαριασμό Sputnik V Twitter.

«Τα σχόλιά της εγείρουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με πιθανή πολιτική παρέμβαση στην τρέχουσα αναθεώρηση του EMA» ανέφεραν.

Οι κατασκευαστές πρόσθεσαν ότι το εμβόλιο είχε ήδη εγκριθεί από 46 χώρες.

«Μετά την αναβολή της αξιολόγησης του Sputnik V για μήνες, ο EMA δεν έχει το δικαίωμα να υπονομεύσει την αξιοπιστία 46 άλλων ρυθμιστικών αρχών που εξέτασαν όλα τα απαραίτητα δεδομένα», ανέφεραν οι κατασκευαστές του Sputnik V.

Οι 3 χώρες της Ε.Ε. που έχουν εγκρίνει το ρωσικό εμβόλιο



via Ειδήσεις https://ift.tt/30rEVo0
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη