Λαμία vs ΑΕΛ… και όποιος αντέξει

Στο αυριανό ντέρμπι της ουράς δεν θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στη «μάχη» της παραμονής, όμως χαρακτηρίζεται και είναι άλλωστε ιδιαίτερα κρίσιμο. Οι γηπεδούχοι αν κερδίσουν θα βρεθούν ουσιαστικά στο «+7» από τους «βυσσινί»

Μεγάλο ματς (ακόμη ένα) στην ουρά θα γίνει αύριο (10/3) στη Λαμία, όπου η ομώνυμη και τοπική ομάδα θα υποδεχθεί την ΑΕΛ. Αυτόματα θα ολοκληρωθεί και το παζλ και των αναμετρήσεων που εκκρεμούν στην κατηγορία και αυτόματα θα αποκρυσταλλωθεί η εικόνα στη «μάχη» της παραμονής. Οχι πως ο νικητής του θα σωθεί ή ο χαμένος θα υποβιβαστεί, αλλά πλέον όλες οι ομάδες θα έχουν τον ίδιο αριθμό αγώνων οπότε και θα ξεκαθαρίσει ποιος «κυνηγά» ποιον και για πόσο. 

Επειδή στα play out όλοι θα παίξουν με όλους από την 7η θέση και κάτω, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως υπάρχει ακόμη πάρα πολύς δρόμος και με 8 αγώνες να απομένουν ως το φινάλε (την άλλη Κυριακή θα πέσει η αυλαία της κανονικής διάρκειας) βρίσκονται στο «τραπέζι» 24 βαθμοί. Μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών που θα γίνουν λογίζονται ως «εξάποντοι». 

Ωστόσο ο αγώνας του «Αθανάσιος Διάκος» είναι πάρα πολύ σημαντικός και το διακύβευμα δείχνει μεγάλο. Γιατί…; Προσέξτε την εξής λεπτομέρεια: Η Λαμία με νίκη θα βρεθεί ουσιαστικά στο «+7» από την ΑΕΛ, αφού τώρα έχει 19 βαθμούς και οι «βυσσινί» 16. Εφόσον κερδίσει θα πάει στους 22, ενώ θα «πάρει» και τη μεταξύ τους ισοβαθμία ότι και αν συμβεί στον αγώνα που θα δώσουν στα play out. Αυτόματα με 8 παιχνίδια να απομένουν η ΑΕΛ για να προσπεράσει τη Λαμία θα χρειάζεται «χοντρικά» 2-3 νίκες παραπάνω. Η πλειοψηφία τους θα είναι ντέρμπι παραμονής, όπως αναφέραμε παραπάνω, αλλά η ομάδα του Γρηγορίου θα αποκτήσει σαφές/ξεκάθαρο προβάδισμα, τουλάχιστον έναντι εκείνης του Φέστα. 

Ας αναζητήσουμε τώρα με τι… δεδομένα θα βρεθούν οι «μονομάχοι» στη σέντρα. 

*Αμφότεροι έχουν καλή ψυχολογία. Η Λαμία στα 10 τελευταία της παιχνίδια μάζεψε 14 βαθμούς (στα πρώτα 14 της σεζόν είχε μόλις 5) και έχασε μόνο από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, σε ματς που εν γνώση της κατέβηκε με πολλές αλλαγές ώστε να δώσει ανάσες σε βασικούς της παίκτες λόγω των σερί αγωνιστικών της υποχρεώσεων. Η ΑΕΛ από την πλευρά της προέρχεται από τις νίκες επί του Παναιτωλικού και ΟΦΗ, 1-0 και 3-2 αντίστοιχα, οι οποίες την  επανάφεραν για τα καλά στο «κόλπο» της παραμονής και στη Λάρισα άλλαξε άρδην το κλίμα. 

*Οι γηπεδούχοι ενδέχεται να παρουσιαστούν με περισσότερες «ανάσες». Ναι μεν είχαν τον τελευταίο 1,5 μήνα αρκετά πιο επιβαρυμένο πρόγραμμα (11 αγώνες από τις 24 Ιανουαρίου και έπειτα), όμως στις αναμετρήσεις της περασμένης Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο και Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα προχώρησαν σε εκτεταμένο rotation, αφού είχαν «λοκάρει» στο αυριανό ματς. Αντίθετα οι «βυσσινί» προέρχονται από αγώνα στα «κόκκινα» το Σάββατο στο Ηράκλειο και είχαν έναν επιπλέον παράγοντα επιβάρυνσης, εκείνον των μετακινήσεων. 

*Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι αποστολές ώστε να δούμε οριστικά ποια και πόσα είναι τα προβλήματα τραυματισμών που ταλαιπωρούν τις ομάδες, όμως με γνώμονα το ρεπορτάζ η ΑΕΛ καλείται να διαχειριστεί ορισμένες σημαντικές απώλειες, με κυριότερες εκείνες των Νικολιά και Μπεν Χατίρα.  Οι δυο τους είναι κομβικοί στην αντεπίθεση που κάνει το τελευταίο διάστημα, ο τελευταίος αναλαμβάνει ρόλο οργανωτή και υπάρχει «θέμα». 

*Σε επίπεδο εικόνας οι γηπεδούχοι ποντάρουν πάρα πολλά στην ανασταλτική τους λειτουργία, όμως καλούνται να βρουν περισσότερες επιθετικές λύσεις. Πιο συγκεκριμένα κράτησαν το μηδέν στα 7 από τα 9 τελευταία τους ματς στο πρωτάθλημα και τα δύο που παραβιάστηκε η εστία τους ήταν εκείνα που έπαιξαν με αλλαγές (σε Τούμπα και Φάληρο). Αντίθετα στα υπόλοιπα ήταν εξαιρετικοί αμυντικά (το δίδυμο Αντέτζο, Τζανετόπουλος λειτουργεί πάρα πολύ καλά) και εκεί βρίσκεται η «δύναμή» τους. Ομως στην ίδια σειρά αγώνων βρήκαν στόχο μόνο 3 φορές, εκ των οποίων μόλις 1 ήταν σε ροή (το γκολ του Αραμπούλι στο Αλκαζάρ), αφού οι άλλες 2 (Καραμάνος και Αραμπούλι στα παιχνίδια με Απόλλωνα Σμύρνης) προήλθαν σε στημένες μπάλες. Αντίθετα η ΑΕΛ σημείωσε 4 τέρματα κόντρα σε Παναιτωλικό και ΟΦΗ, ενώ στο Ηράκλειο είχε ακόμη δοκάρι και ορισμένες επιπλέον καλές στιγμές. Ναι μεν δεν έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε κάποια έξοδό της, όμως ποντάρει πολλά στη μεσοεπιθετική της λειτουργία. Παρουσιάζονται με εκ διαμέτρου αντίθετη προσέγγιση.  

www.gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη