Παρέμβαση εισαγγελέα για το «κορονοπάρτι» με 1.000 άτομα στην Θεσσαλονίκη

THESTIVAL.GR

Απίστευτες εικόνες στη Θεσσαλονίκη, «κορονοπάρτι» 1.000 ατόμων στο ΑΠΘ. Φοιτητές και μη ενώθηκαν σε διάφορες μεγάλες παρέες, διασκεδάζοντας με μουσική και αλκοόλ. Η πλειοψηφία των παρευρισκόμενων δεν φορούσε μάσκα. Οι εικόνες αυτές προκάλεσαν σήμερα την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα από την Κρατική Ασφάλεια.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθούν οι διοργανωτές του πάρτι, ενώ το αδίκημα που ερευνάται εάν στοιχειοθετείται είναι αυτό της παραβίασης των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Κορονοπάρτι 1.000 ατόμων στο ΑΠΘ

Φοιτητές και μη ενώθηκαν σε διάφορες μεγάλες παρέες, διασκεδάζοντας με μουσική και αλκοόλ. Η πλειοψηφία των παρευρισκόμενων δεν φορούσε μάσκα.

Η προσέλευση των συμμετεχόντων στο πάρτι ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου και συνεχίστηκε μέχρι τα μεσάνυχτα.

Η διασκέδαση κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

{https://youtu.be/VCMkX5e_FS4}

Εκδηλώσεις από τους φοιτητές που εναντιώνονται στο νόμο Κεραμέως

Ήδη από το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία Χημείου είχαν συγκεντρωθεί νεαρές και νεαροί για να παρακολουθήσουν τις δράσεις επανοικειοποίησης του ΑΠΘ που διοργάνωσε η Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Κατάληψης Πρυτανείας.

«Το πανεπιστήμιο ανήκει σε όλη την κοινωνία – Έξω η Αστυνομία και οι μαφίες» έγραφαν δύο μεγάλα πανό που ήταν αναρτημένα στην περίφραξη του ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Μεταξύ άλλων οι διοργανωτές του ολοήμερου πικ-νικ επανοικειοποίησης του ΑΠΘ ζητούν:

    • Την παραίτηση του πρύτανη του ιδρύματος
    • Την κατάργηση του νόμου Κεραμέως
    • Το άνοιγμα των σχολών με τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων
    • Την ικανοποίηση του αιτήματος του Δ. Κουφοντίνα
    • Διακριτική επιτήρηση από την ΕΛ.ΑΣ.

Η Αστυνομία παρακολουθούσε διακριτικά το πάρτυ μέσω των δυνάμεων ασφαλείας. Τα πληρώματα των περιπολικών και των δικύκλων που περιπολούσαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έλαβαν εντολή να μην διέρχονται μπροστά από την πλατεία Χημείου για να μην προκληθεί επεισόδιο.via Ειδήσεις https://ift.tt/31MRHho
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.