Στουρνάρας: Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα αποκαταστήσει τα μεγέθη της Τράπεζας Πειραιώς

Στουρνάρας: Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα αποκαταστήσει τα μεγέθη της Τράπεζας Πειραιώς

 Αφετηρία της αποκατάστασης των αδυναμιών στα μεγέθη της Τράπεζας Πειραιώς, χαρακτήρισε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, την διαδικασία ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Μιλώντας στην ο Γιάννης Στουρνάρας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, σημείωσε ότι «η αύξηση κεφαλαίου έρχεται ως συνέχεια προηγούμενης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας (Νοέμβριος 2020) να ασκήσει τη διακριτική του ευχέρεια και να ακυρώσει την πληρωμή του τοκομεριδίου του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (CoCo), ουσιαστικά μετατρέποντας το σύνολο των ομολογιών ονομαστικής αξίας €2,040 εκατ. σε κοινές μετοχές και αυξάνοντας το ποσοστό του ΤΧΣ στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Πειραιώς σε 61% από 26%».

Οι εποπτικές αρχές έχουν συναινέσει απολύτως στην απόφαση αυτή, τόνισε και χαρακτήρισε την εξέλιξη ως «ιδιαιτέρως θετική από εποπτική σκοπιά, επειδή ενισχύει τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας κατά 0,4 εκατοστιαίες μονάδες ετησίως (λόγω της μη καταβολής τοκομεριδίου) και αποκαθιστά τις συνθήκες πρόσβασης της τράπεζας στις αγορές κεφαλαίου.

Παράλληλα υποστήριξε ότι «ιδιαιτέρως θετική» εκτιμάται ότι είναι και η απόφαση περιορισμού του ποσοστού του ΤΧΣ σε μειοψηφικό ποσοστό (non-blocking minority) καθώς μόνο με αυτή τη συνθήκη εκτιμάται ότι μπορεί να επιτευχθεί η στήριξη της τράπεζας με ιδιωτικά κεφάλαια σε διατηρήσιμη βάση.via Ειδήσεις https://ift.tt/3wkzzt6
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.