Σε λειτουργία οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι στη Θεσσσαλονίκη (εικόνες & βίντεο)

Σε λειτουργία οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι στη Θεσσσαλονίκη (εικόνες & βίντεο)

Στη χρήση των πολιτών δόθηκαν από σήμερα οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι που τοποθετήθηκαν από τον δήμο Θεσσαλονίκης. Η έναρξη λειτουργίας του νέου συστήματος έγινε από την πλατεία Φαναριωτών, ενώ έως τα τέλη Μαΐου θα ακολουθήσει τμηματικά και η παράδοση των υπολοίπων υπόγειων κάδων σε Ερμού και Αριστοτέλους. Ποια είναι τα βασικά πλεονεκτήματα του συστήματος. 

«Υποσχεθήκαμε υπόγειους κάδους και πράγματι κάνουμε τη δέσμευσή μας πράξη. Η Θεσσαλονίκη αλλάζει, ο δημόσιος χώρος αναβαθμίζεται, το αστικό περιβάλλον και οι γειτονιές ομορφαίνουν, η διαχείριση των αστικών απορριμμάτων γίνεται ορθολογικότερη και αποδοτικότερη», σημείωσε σε σχετική δήλωσή του ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Νίκος Ζεϊμπέκης, πρόσθεσε πως με τους συνολικά 59 υπόγειους κάδους αναβαθμίζεται η εικόνα του κέντρου της πόλης, ενώ παράλληλα απομακρύνονται περίπου 180 - 200 συμβατικοί κάδοι από τους δρόμους.

kadoi2

Η αποκομιδή των σκουπιδιών θα γίνεται τις βραδινές ώρες για να μην υπάρχουν οχλήσεις, ενώ οι κάδοι είναι εφοδιασμένοι με καινοτόμο σύστημα αισθητήρων, που μετρά την πληρότητα τους και στέλνει αντίστοιχο μήνυμα στην υπηρεσία καθαριότητας.

kadoi3

Τα βασικά πλεονεκτήματα από τη λειτουργία τους είναι η μεγαλύτερη χωρητικότητα, η βελτίωση της εικόνας του αστικού περιβάλλοντος, η αποφυγή φαινομένων υπερχείλισης κάδων και δυσοσμίας, η μείωση των δρομολογίων των απορριμματοφόρων, η αποφυγή βανδαλισμών και η εύκολη χρήση από όλους.

kadoi4

Τα βασικά πλεονέκτημα του συστήματος:

1. Μεγαλύτερη χωρητικότητα (ένας υπόγειος κάδος αντιστοιχεί σε τρεις συμβατικούς)
2. Βελτίωση της αισθητικής εικόνας του αστικού ιστού με την απομάκρυνση των συμβατικών κάδων
3. Αποφυγή φαινομένων υπερχείλισης κάδων και δυσοσμίας
4. Μείωση δρομολογίων απορριματοφόρων και μείωση εκπεμπόμενων ρύπων
5. Μεγαλύτερη ασφάλεια, σταθερότητα του συστήματος και αποφυγή βανδαλισμών
6. Εύκολη χρήση για όλους (παιδιά, ηλικιωμένους, ΑμεΑ).
7. Αθόρυβη λειτουργία

Όπως δήλωσε ο επόπτης Καθαριότητας Α Κοινότητας, Παναγιώτης Πάσχος στο GR Times,  εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα παράλληλα με την τοποθέτηση των υπόγειων κάδων έχουν αναπροσαρμοστεί όλα τα προγράμματα αποκομιδής και όλα είναι έτοιμα να γίνει η σωστή δουλειά την κατάλληλη ώρα. Στη συνέχεια ανάφερε με τη σειρά του ότι ωφελεί είναι πολλά και ότι με τη νυχτερινή αποκομιδή θα απαλοιφή η όχληση.

Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, GR timesvia Ειδήσεις https://ift.tt/3wkzAxa
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.