Πελώνη: Επαναλειτουργούν η πρεσβεία και το προξενείο στην Λιβύη

Πελώνη: Επαναλειτουργούν η πρεσβεία και το προξενείο στην Λιβύη

Αναφερόμενη στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκου και του Νίκου Δένδια στην Λιβύη την Τρίτη, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη και του προξενείου στην Βεγγάζη.

«Η επίσκεψη -που θα επισφραγίσει και την επαναλειτουργία της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη- σηματοδοτεί την επανεκκίνηση των σχέσεων με τη γειτονική χώρα. Η Ελλάδα στηρίζει τη νέα κυβέρνηση και είναι έτοιμη να στηρίξει την προσπάθειά της να οδηγήσει τη χώρα σε αξιόπιστες και συμπεριληπτικές εκλογές, και, κατά συνέπεια, στην πολιτική ομαλότητα και την ανασυγκρότηση.

Η επαναλειτουργία της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη και η επανασύσταση του Γενικού Προξενείου στη Βεγγάζη θα συμβάλουν σημαντικά στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς -ιδίως μάλιστα στην ενέργεια, τις κατασκευές, την ασφάλεια- με σημαντικές προοπτικές στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις.

Προσβλέπουμε ότι η νέα αυτή σελίδα στις σχέσεις των δύο χωρών θα γραφτεί πάνω στη βάση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και της καλής πίστης. Είναι σημαντικό για τη Λιβύη, στη νέα αυτή εποχή, να απαλλαγεί από βαρίδια που την τραβούν προς τα κάτω, όπως η παρουσία ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων στο έδαφός της. Αλλά και από κείμενα που είναι και ανυπόστατα και παραβιάζουν το Η επίσκεψη -που θα επισφραγίσει και την επαναλειτουργία της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη- σηματοδοτεί την επανεκκίνηση των σχέσεων με τη γειτονική χώρα. Η Ελλάδα στηρίζει τη νέα κυβέρνηση και είναι έτοιμη να στηρίξει την προσπάθειά της να οδηγήσει τη χώρα σε αξιόπιστες και συμπεριληπτικές εκλογές, και, κατά συνέπεια, στην πολιτική ομαλότητα και την ανασυγκρότηση» δήλωσε η κ. Πελώνη.

 via Ειδήσεις https://ift.tt/3cRRsYG
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.