“Όχι” Λιόλιου στις ΒΑΠΕ και κριτική προς Ζεκεντέ

Πώς τοποθετείται στο ζήτημα των αιολικών σταθμών η μείζων αντιπολίτευση και γιατί κατηγορεί τη δημοτική Αρχή του Θανάση Ζεκεντέ

“Στο τελευταίο συμβούλιο του Δήμου Λοκρών ψηφίσαμε καθαρά ΟΧΙ στην εγκατάσταση δύο νέων πάρκων ανεμογεννητριών στην περιοχή του τέως Δήμου Μαλεσίνας. Καταψηφίσαμε το προτεινόμενο ψήφισμα της πλειοψηφίας του Δημάρχου κ. Ζεκεντέ”, σημειώνει ο Νίκος Λιόλιος σε τοποθέτησή του για το ζήτημα των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ανάπτυξη νέων αιολικών σταθμών στη Λοκρίδα.

“Ο λόγος είναι ότι ΔΕΝ θα παραχθούν θετικά αποτελέσματα, θα υπάρχουν νέες ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ όπως και μέχρι τώρα. Προτείναμε οι σχετικές αποφάσεις να λαμβάνονται με τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών μετά από λαϊκή συνέλευση της κάθε κοινότητας, απόφαση τοπικού συμβουλίου και με τελική απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου”, αναφέρει ο τέως Δήμαρχος Λοκρών, για να προσθέσει εν συνεχεία:

“Το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προβλέπει εγκατάσταση πολλών ανεμογεννητριών στο Δήμο Λοκρών, γι’αυτό ζητήσαμε την άμεση αναστολή των σχετικών αδειών, και την αρχή κινητοποιήσεων προς κάθε κατεύθυνση για να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε τις επερχόμενες αρνητικές συνέπειες των νέων ανεμογεννητριών, όπως γίνεται σε άλλους Δήμους της Ελλάδας. Με αυτό δε συμφώνησε η πλειοψηφία του Δημοτικού συμβουλίου”. 

“Εμείς υπερψηφίσαμε το προτεινόμενο ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης με το οποίο δε συμφωνούσε ο κ. Ζεκεντές και η πλειοψηφία. Σε τέτοιου είδους αποφάσεις της πλειοψηφίας περισσεύει η υποκρισία, η διπροσωπία και η συγκάλυψη της αλήθειας”, καταλήγει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Λοκρών.

iparnassos.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη