Πανελλήνιες 2021 ΕΠΑΛ - ΓΕΛ: Οδηγός επιβίωσης για υποψήφιους αλλά και επιτηρητές

Πανελλήνιες 2021 ΕΠΑΛ - ΓΕΛ: Οδηγός επιβίωσης για υποψήφιους αλλά και επιτηρητές

Τέταρτη μέρα πανελληνίων σήμερα και στη μάχη πέφτουν οι μαθητές των ΕΠΑΛ που εξετάζονται στα μαθηματικά. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν πριν τις εξετάσεις.

Μέχρι τις 08:00 θα πρέπει να έχουν περάσει και σήμερα το κατώφλι οι μαθητές των ΕΠΑΛ που εξετάζονται σήμερα στα μαθηματικά. Λίγο πριν την εκκίνηση των εξετάσεων ας ξαναδούμε τι επιτρέπεται και τι όχι μέσα στην αίθουσα.

Αρχικά στις 8 το πρωί οι μαθητές πρέπει να εμφανιστούν στο εξεταστικό τους κέντρο, έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ covid-19, το δελτίο εξεταζόμενου, αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, δυο στυλό διαρκείας, μολύβι, γομολάστιχα και εφόσον το επιθυμούν νερό ή κάποιο αναψυκτικό.

Αυτά είναι τα απαραίτητα μαζί με... ψυχραιμία και καλή διάθεση.

Αντίθετα, δεν επιτρέπεται οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης να φέρουν μαζί τους «βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

Οι εξετάσεις ξεκινούν στις 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, ενώ τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ.

Παρότι φέτος οι πανελλήνιες διεξάγονται με αρκετές αλλαγές όπως η καθιέρωση της βάσης εισαγωγής, το διπλό μηχανογραφικό η ουσία των εξετάσεων παραμένει ίδια, όπως και η τήρηση κάποιος βασικών μέτρων για να αποφύγουμε ενδεχόμενο μηδενισμό του γραπτού.

Διαφύλαξη του αδιάβλητου των εξετάσεων/ Δολίευση των εξετάσεων-μηδενισμός του γραπτουύ.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας.

Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος, φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, θα πρέπει να το παραδώσει στον Πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής, ο οποίος θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο και θα μπορεί να το παραλάβει μετά το πέρας της εξέτασης.

Τόσο κατά την παράδοση όσο και κατά την παραλαβή του κινητού, ο υποψήφιος θα υπογράψει σε ειδική κατάσταση ενώπιον του προέδρου της ΛΕΕ ότι αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη της παράδοσης και παραλαβής του κινητού του.

Οι Πρόεδροι και τα μέλη των Επιτροπών απαγορεύουν αυστηρά την είσοδο εντός του εξεταστικού κέντρου (κτιριακό συγκρότημα και αύλειος χώρος) οποιουδήποτε άλλου εκτός των εξεταζομένων, των μελών και λοιπού προσωπικού των οικείων επιτροπών, του βοηθητικού προσωπικού και των επιτηρητών. Εξαίρεση από την απαγόρευση αυτή επιτρέπεται μόνο στην περίπτωση παροχής έκτακτης τεχνικής ή ιατρικής βοήθειας μετά από σχετική πρόσκληση της επιτροπής.

Τέλος, απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά η γνωστοποίηση των θεμάτων σε οποιονδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο. Τα θέματα θα αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ.

Οδηγίες προς επιτηρητές

Οι επιτηρητές δεν επιτρέπεται να δίνουν από μόνοι τους οδηγίες, διευκρινίσεις ή υποδείξεις για τα θέματα στους διαγωνιζόμενους.

Εφόσον οι επιτηρητές διαπιστώσουν, ότι κάποιος εξεταζόμενος δολιεύεται τις εξετάσεις ή δε συμμορφώνεται προς τις υποδείξεις τους ή παρενοχλεί τους λοιπούς εξεταζόμενους, αφαιρούν το τετράδιο από τον υποψήφιο και ενημερώνουν αμέσως τον πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής. Στην περίπτωση αυτή ο υποψήφιος παραμένει εντός της αίθουσας, μέχρι να αποφασίσει σχετικά η Λυκειακή Επιτροπή.

Απαγορεύεται αυστηρά στους επιτηρητές να σημειώνουν οτιδήποτε άλλο στο γραπτό εκτός από την υπογραφή τους (όχι ονοματεπώνυμο) στο τέλος των απαντήσεων, που υποδεικνύει ο υποψήφιος, της διαγραφής των κενών και του κενού χώρου κάτω από την υπογραφή τους, καθώς και αυτού της τυχόν επόμενης λευκής σελίδας. Η διαγραφή των κενών γίνεται με μπλε ή μαύρο στυλό.

Οι επιτηρητές όταν παραλαμβάνουν το τετράδιο πρέπει να το ελέγχουν παρουσία του υποψηφίου για την ύπαρξη αναγνωριστικών στοιχείων ή την αναγραφή του ονοματεπώνυμου του υποψηφίου, και υπογράφουν στο τέλος των απαντήσεων και στο σημείο που τους υποδεικνύει ο υποψήφιος.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3d6v0Ll
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη