-->

Νέα απεργία προαναγγέλλει η ΓΣΕΕ - Πέρα από κάθε προσδοκία η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

Νέα απεργία προαναγγέλλει η ΓΣΕΕ - Πέρα από κάθε προσδοκία η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

Χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι, άνεργοι ένωσαν τη φωνή τους και έδωσαν το παρόν στην σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ λέγοντας όχι στο εργασιακό σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας.

Μάλιστα τις επόμενες ημέρες τα συλλογικά όργανα της ΓΣΕΕ θα συνεδριάσουν και θα αποφασίσουν την κλιμάκωση των αντιδράσεων των Συνδικάτων.

Η ΓΣΕΕ πραγματοποίησε σήμερα 24ωρη Γενική Απεργία, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος και ανάλογες συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας και η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ήταν μαζική.

«Συνεπείς στην ιστορία και τους αγώνες μας, όχι μόνο διαμαρτυρόμαστε για την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, όχι μόνο εκφράζουμε τις αντιρρήσεις μας στις αντεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου που μετατρέπουν τη χώρα σε ζώνη ευέλικτης και φθηνής εργασίας, αλλά προτάσσουμε και το δικό μας διεκδικητικό πλαίσιο.

Διεκδικούμε και απαιτούμε αύξηση του κατώτατου μισθού, οικονομική ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενες, oι εργαζόμενοι, απαιτούμε σεβασμό στα θεμελιώδη ατομικά και συλλογικά εργατικά δικαιώματά μας, σεβασμό στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα, σεβασμό της αξίας της προσωπικότητάς μας, σεβασμό στην υγεία και στην ασφάλειά μας» σημειώνει η ΓΣΕΕ.

Να σημειωθεί ότι κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου στη Βουλή ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος προέβλεψε ότι θα δημιουργηθούν ακόμα μεγαλύτερες ανισότητες, με τους εργαζόμενους στο περιθώριο.

Απέρριψε τα επιχειρήματα του υπουργού Εργασίας για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις που μπορεί να επιλύουν τέτοια ζητήματα για τον εργαζόμενο.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ είπε ότι ενώ η διευθέτηση, η οποία είναι δικαίωμα της επιχείρησης, ισχύει εδώ και χρόνια, σήμερα έρχεται για να φέρει μαζί της και τις ατομικές συμβάσεις, αναφέρει το ΑΠΕ.

Αναφερόμενος στο ΣΕΠΕ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ είπε ότι πρέπει να αναβαθμιστεί, αλλά πάντα στα πλαίσια του υπουργείου Εργασίας και του κράτους.

«Έχει απορρυθμιστεί πλήρως το εργατικό δίκαιο για τις απολύσεις με τους μνημονιακούς νόμους και τώρα έρχεται το ατομικό δίκαιο των απολύσεων που δεν περιέχει καμία προστασία για τον εργαζόμενο, ιδίως που ακόμη και δικαστική απόφαση να υπάρχει, η επιχείρηση έχει δικαίωμα να μην τον επαναπροσλάβει», είπε ο κ. Παναγόπουλος και σχολίασε και αναφορές του υπουργού Εργασίας για τη χρηματοδότηση που λαμβάνουν κάποιες συνδικαλιστικές οργανώσεις από τους εργοδότες.

«Υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Να πατάσσονται αυστηρά όσοι κάνουν κατάχρηση», είπε ο κ. Παναγόπουλος.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3woj2nX
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->