
Αστάθεια και εκδήλωση καταιγίδων αναμένουμε από την αρχή της επόμενης εβδομάδας στη χώρα λόγω της ψυχρής λίμνης.
Απομακρύνεται σταδιακά από την κεντρική Ευρώπη και κινείται αργά νοτιοανατολικά προς τη νότια Ιταλία το κύμα κακοκαιρίας που προκάλεσε τεράστιες υλικές ζημιές και πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε Γερμανία και Βέλγιο.
Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχειά του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η «ψυχρή λίμνη» θα προκαλέσει εκτεταμένες βροχές και καταιγίδες στις ανατολικές Άλπεις (Αυστρία), στα δυτικά τμήματα της Βαλκανικής χερσονήσου (Κροατία, Σλοβενία, Βοσνία και Σερβία) και την Ιταλία όπου αναμένονται πολύ μεγάλα ύψη βροχής την Κυριακή.
Αξιόλογες βροχές και καταιγίδες δεν αναμένονται στην χώρα (μέχρι την Κυριακή). Ωστόσο από την αρχή της επόμενης εβδομάδας αναμένουμε αστάθεια και την εκδήλωση καταιγίδων.

from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3rex9ua
via IFTTT